В опит да изчисти името си бившата крепост на мафията,

...
В опит да изчисти името си бившата крепост на мафията,
Коментари Харесай

Корлеоне иска да изчисти името си от мафията, гони синът на „звяра“ Тото Риина

В опит да почисти името си някогашната цитадела на мафията, градчето Корлеоне в Сицилия, настоя синът на най-страховития мафиот в Италия да бъде изпъден.

46-годишният Джузепе Салваторе Риина, прочут като Салвучо, който беше наказан и прекара в пандиза близо девет години по обвинявания в изнудване, пране на пари и присъединяване в мафията, се завърна в родния си град предишния април.

Той е третото дете на боса на босовете на сицилианската мафия Салваторе „ Тото “ Риина, по прякор Звяра, който умря в пандиза през 2017 година

Няколко седмици след завръщането му вкъщи локалното държавно управление на Корлеоне, увековечено като бастион на мафията от книгата и филмовата трилогия „ Кръстникът “, гласоподава в поддръжка на резолюция, изискваща Салвучо да напусне града, защото общността се пробва да избяга от мафиотското си минало.

„ Искаме още един път да изпратим мощно и ясно обръщение: Корлеоне желае да изостави своето мафиотско минало зад себе си, даже като изгони нежелани съграждани, като Салвучо Риина, който в никакъв случай не се е дистанцирал от гнусните закононарушения на татко си Тото, гласи резолюцията. „ Щетата върху репутацията, която семейство Риина нанесе на града, е сериозна и сложна за възобновяване. “

Решението беше препратено на чиновниците на реда, само че окончателното решение за отстраняването на Салвучио е на магистратите в сицилианската столица Палермо.

Тото Риина се издига на власт в средата на 70-те години, когато става в действителност водач на незаконното семейство Корлеоне

Сицилия се трансформира в център за търговия с хероин, изпращан в Съединени американски щати, след войната във Виетнам, а Риина се фиксира върху наркодоларите, които той видя да текат към противниците му в Палермо. Неговият напредък бележи ново равнище на принуждение: той освен убива незаконните си врагове в невиждан мащаб през 80-те и 90-те години, само че също по този начин се насочва към прокурорите, публицистите и съдиите, които се пробват да застанат на пътя му. Смята се, че той е виновен за гибелта на стотици хора.

Тото официално остава началник на сицилианската мафия до деня, в който умира в пандиза през ноември 2017 година, до момента в който е в медикаментозна кома след лекуване на рак.

Покойният незаконен необут има четири деца: Мария Концета, Джовани Франческо, Джузепе Салваторе и Лучия.

Синът му Джовани е единствено на 19 години, когато татко му му подрежда да удуши похитен предприемач в провинцията

Убийство, което ще означи формалното влизане на момчето в сицилианската мафия, Коза ностра. Той е наказан на пожизнен затвор през 1996 г, напомнят от The Guardian.

През 2019 година щерка му Лусия отвори ресторант покрай Триумфалната арка в Париж, наименуван „ Корлеоне “, само че го затвори на идната година.

Салвучо, наказан за участие в мафията през 2004 година, живееше в северна Италия до завръщането си предишния месец. През 2016 година той написа книга, озаглавена „ Семейният живот на Риина “, която провокира дискусия в страната. След публикуването й на витрините на магазините от Сицилия до Милано се появиха надписи, уведомяващи клиентите, че книгата няма да бъде открита на рафтовете вътре.

Етикети: италианска мафияКорлеонеТото Риина
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР