В Одрин започва делото за стрелбата, при която беше убит

...
В Одрин започва делото за стрелбата, при която беше убит
Коментари Харесай

Първо заседание на делото в Одрин за убития български граничар

В Одрин стартира делото за стрелбата, при която беше погубен граничния служител на реда Петър Бъчваров. Пред съда ще бъдат изправени двамата братя, които са били от другата страна на оградата и са стреляли.

Очаква се съвещанието да стартира към 13.30 ч. Двамата братя Енгин и Мустафа ще бъдат изправени пред съда. През ноември предходната година те се оказаха от другата страна на дупката на оградата на българо-турската граница. Единият от тях призна своята виновност и остана в ареста. Брат му беше освободен. Очаква се през днешния ден да се разкрият повече детайлности за случилото се във съдбовната нощ. В Одрин дойдоха родителите на починалия служител на реда. Те взеха решение да запазят безмълвие преди делото. В Одрин дойде и шефът на Гранична полиция Антон Златанов.

" Аз съм тук в качеството си на шеф на Гранична полиция, в качеството си на сътрудник на починалото момче, съпричастни сме с родителите, с които ще бъдем дружно в залата. Ние няма по какъв начин да се месим в турското правосъдие, чакаме обективен развой, какъвто съм уверен, че ще има. Турските управляващи доста бързо реагираха тогава, задържаха незабавно хипотетичните причинители и делото започва в границите на по-малко от година ", сподели Антон Златанов - шеф на Гранична полиция.

Според турските закони причинителят на ликвидиране може да получи пожизнен затвор, а неговият брат като съизвършител - до 15 години зад решетките.

Вижте повече в директното включване на Айше Сали


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР