В очакване сме на финалния вариант на нашето споразумение, за

...
В очакване сме на финалния вариант на нашето споразумение, за
Коментари Харесай

Правителство ще има до края на седмицата – оптимизъм в парламента, но не колективен

В очакване сме на финалния вид на нашето съглашение, с цел да може да мине през партийните органи за утвърждение. Надявам се днед до обяд да имаме този заключителен вид. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров, който не пожела да разяснява в елементи каква ще е структурата на държавното управление и какви тъкмо ще са министерствата като сфери.

Припомняме, че всяка партия ще подпише настрана съдружно съглашение с " Продължаваме промяната " – тази поръчка публично направи най-вероятният предстоящ министър председател Кирил Петков. Зафиров удостовери това – съгласно източници на " Демократична България " са предложили това, с цел да няма пряк подписан документ за ръководство сред тях и Българска социалистическа партия. Зафиров обаче не удостовери публично пред bTV – съгласно него идеологическите разлики са не запомнили в името на устойчиво ръководство, което да се бори с всички рецесии.
От " Продължаваме промяната " мълчат за имената в новото държавно управление
Не бих по този начин се изразила. Бих споделила, че сме на последната крайна директна. Има направен текст, който е пълностоен, който отразява всички...

Съпредседателят в оставка на Зеленото придвижване Владислав Панев също не приказва в конкретика, само че изрази оптимизъм, че съдружно съглашение ще бъде подписано и че до края на седмицата ще има държавно управление. Не е имало изискване всяка една партия да е съгласна с претендентите за министри на всеки представител в обединението, по думите на Панев. Уточнявахме каква да е предпочитаната законодателна рамка в идващите 6 месеца – наши цели са Зелената договорка и правосъдната промяна, сподели той.

Безразлично ми е по какъв начин ще гласоподават ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " за новото държавно управление, сподели още Панев.

Можем да поддържаме единствено национално виновни политики. На този стадий няма такива, сподели Цончо Ганев от " Възраждане ". Конкретно той уточни като национално неотговорни политики влизането на България в еврозоната, усилването на имунизационната акция против ковид и даже Зелената договорка. И внуши, че било доста забавно по какъв начин ГЕРБ и Движение за права и свободи също подкрепяли това. Но Ганев съобщи, че " Възраждане " биха подкрепили унищожаване на комерсиалния статут на лечебните заведения (идея на Българска социалистическа партия, която съгласно доста специалисти може да докара до тежки и дълги процедури по фалит), демографски политики, просветителни политики.

Даниел Митов от ГЕРБ съобщи, че се задава " социалистическо, ляво-либерално ръководство ". Според него, президентът Румен Радев пробва да овладее силовите ведомства. Митов сподели и, че " Демократична България " и Българска социалистическа партия са леви партии и било разумно да се съберат. " Няма такова нещо като градска десница или достоверна десница - десницата е обединението ГЕРБ-СДС ", настоя Митов.
Новото държавно управление в имена - нищо не е публично, само че е ясно, че се разисква
Все още е рано да се разяснява личен състав на вероятно бъдещо държавно управление. Това съобщи пред Actualno.com съпредседателят на Зел...

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР