В община Струмяни се проведе работна среща с цел обмяна

...
В община Струмяни се проведе работна среща с цел обмяна
Коментари Харесай

Струмяни и Берово обмениха опит в различни сектори

В община Струмяни се организира работна среща за обмяна на опит сред представители на Общински съвет - Струмяни и Общински съвет - Берово, община Берово, Република Северна Македония.
Срещата бе осъществена по самодейност на двамата градоначалници и ръководителите на общинските препоръки на двете партньорски общини, с концепцията дългогодишното партньорство да продължи да се развива в разнообразни посоки и направления – на културно равнище, в икономическа посока, административно рационализиране, спортно и просветително взаимоотношение и други.

На срещата участваха Кмета на община Струмяни господин Емил Илиев, Председателят на Общински съвет Струмяни госпожа Севделина Траянова и общински съветници, кметове и кметски наместници от община Струмяни, както и Кмета на община Берово, господин Звонко Пекевски, Председателят на Общински съвет Берово - госпожа Мария Буровска и общински съветници от община Берово.
На извършената работна среща сред Общинските препоръки на общините Струмяни и Берово бяха разисквани въпроси по отношение на развиването на двата района, най-много бъдещи планови партньорства сред община Струмяни и община

Берово за програмен интервал 2023-2027г. Най- значимият инфраструктурен план – отварянето на граничния контролно-пропускателен пункт – Клепало-Берово, планове, свързани с комуналната инфраструктура и икономическото развиване, обучение, опазване на здравето, просвета и други значими аспекти за локалната общественост. Важно е за представителите на двата общински съвета да си сътрудничат и да обменят опит и хрумвания за възстановяване на изискванията за живот в съответните общини.

Обмяната на опит и положителни практики сред общинските препоръки на двете общини е значим инструмент за развиване и възстановяване на ръководството на общините. Необходимо е да се поддържа открит разговор и съдействие сред тях за реализиране на по-добро ръководство и услуги за жителите на двете общини.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР