В община Силистра ще се проведе традиционният Национален пленер по

...
В община Силистра ще се проведе традиционният Национален пленер по
Коментари Харесай

Национален пленер “Човек и природа - Ветрен 2021” в Силистра до 26-и август

В община Силистра ще се организира обичайният Национален пленер по изобразително изкуство “Човек и природа - Ветрен 2021 ”. Проявата ще продължи до 26-ти август и се провежда за 25-а година на брега на Дунав. 

" И тази година присъединяване в него ще вземат създатели в областта на живописта и графиката. Всички те са изявени създатели с потвърдени креативен постижения на районно, национално и интернационално равнище, както и с десетки участия в изложения на друга тема.

Емануела Ковач от град София е учител по графика в Националната художествена академия. Илиян Урумов от град Сливен е живописец, експерт по художествена тъкан. Председател и куратор на СБХ - Сливен. Живописец е и Велина Гребенска от град Габрово. Силистренските създатели са показани от Таня Кулева, Николай Петров, Стефан Пенчев, Константин Дончев, Деница Тодорова и Христина Гаева, ръководител на силистренското сдружение.

По традиция пленерът залага на желанието на художниците да основат произведения, въодушевени от природата край река Дунав при село Ветрен. Събитието е за продан на креативна сила.

Отраженията, които дърветата на отсрещния бряг хвърлят във водата е нещо извънредно, не крият създателите.

Казват, че прекарването е незабравимо и че всякога откриват нови багри и нюанси в природата в близост.

Всеки създател открива своето парченце небе или вода, които да нарисува, и всеки вплита чрез цветовете своето чувство за хармония.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР