В община Опан се опитват да се справят с щетите

...
В община Опан се опитват да се справят с щетите
Коментари Харесай

Търсят доброволци за разчистване на щетите след бурята в община Опан

В община Опан се пробват да се оправят с вредите нанесени от снощната стихия. Силният вятър е нанесъл доста вреди по десетки покриви на къщи в четири села, търсят се и доброволци, които да оказват помощ в разчистването на падналите дървета. 

 

Рано тази заран чиновници на община Опан са почнали оглед и списък на вредите в парцелите на жителите в най-пострадалите от бурята села- Княжевско, Кравино, Пъстрен и Ястребово, изясни кметът Генчо Колев.

 

На доста места са отнесени покривите на къщи и икономически постройки на десетки парцела. Съборени са голям брой дървета, част от които са върху пътното платно и върху икономически постройки, по тази причина кметът Генчо Колев прикани и доброволци да оказват помощ в отстраняването на падналата дървесна маса.

 

Нанесени са вреди на електропреносната система- съборени са стълбове, скъсани проводници. Княжевско, Кравино, Пъстрен са към момента без ток, сподели Колев.

 

Още в сряда на идната сесията на Общинския съвет в Опан кметът съобщи, че ще внесе предложение за целево подкрепяне на хората останали без покрив или с други съществени вреди по къщите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР