В община Добричка са депозирани 19 инвестиционни предложения за изграждане

...
В община Добричка са депозирани 19 инвестиционни предложения за изграждане
Коментари Харесай

В община Добричка са депозирани 19 инвестиционни предложения в агросектора

В община Добричка са подадени 19 капиталови оферти за създаване на индустриални обекти в селското стопанство, оповестяват от кметската администрация. Осем от плановете са за строителство на уреди за преправка на етерично-маслени и лечебни култури. Ще бъдат направени и инвестиции за разширение на ферми за развъждане на животни. Има три плана за предприятия за обработка на плодове и също толкоз за разкриване на обекти, свързани с развиването на селския туризъм.

Планираните вложения са част от напъните на общината да насърчи преработвателната индустрия да употребява първични материали от локалните аграрни структури, регистрира кметът Тошко Петков осъществяването през 2017 година на управническата стратегия за мандата.
В поддръжка на младите фермери през предходната година общината е подписала след извършени търгове 766 контракта за отдаване на аграрни земи, дворни места и полски пътища чартърен.

Очакваните доходи за общината през първата стопанска година надвишават 520 000 лв..Без търг за една година са отдадени чартърен 33 маломерни парцела и два имота под 10 декара на млади животновъди, показват от кметската администрация.

Общинският съвет ще разиска осъществяването на програмата за ръководство на общината за предходната година на идното си съвещание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР