В Община Добрич окончателните резултати от местните избори сочат, че

...
В Община Добрич окончателните резултати от местните избори сочат, че
Коментари Харесай

В Добрич балотажът ще е между Йордан Йорданов и Красимир Николов

В Община Добрич окончателните резултати от локалните избори сочат, че на балотаж ще се явят досегашният кмет, кандидатирал се за трети мандат Йордан Йорданов от Местна коалиция и Красимир Николов от ГЕРБ.

В неделя продължава борбата сред двама някогашни кметове в Община Каварна – Елена Балтаджиева от Вътрешна македонска революционна организация и Цонко Цонев от „ Новото време “ при 80% обработени протоколи. Още на първи тур кмет са избрали в общините Шабла, Крушари, Тервел и Генерал Тошево. 

Йордан Йорданов събира 27.21% от гласовете в Община Добрич. На второ място се класира Красимир Николов от ГЕРБ с 21.88%. Трети е останал претендентът на „ Възраждане “ Георги Джендов – 14.35 на 100 от гласовете. 

При 100% обработени протоколи на СИК в Община Балчик Николай Ангелов остава на крачка от победа в първи тур с 48.72% от гласовете. Срещу него на балотаж излиза  д-р Парсек Салбашян от ПП-ДБ. 

Балотаж ще се организира и в Община Каварна. Той ще е сред Елена Балтаджиева МК Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ (ИТН, БР), която към този момент води с 35.48% от гласовете, против нея ще се изправи Цонко Цонев, който в този момент е спечелил 20.99% от гласовете.  

Избраните още на първи тур кметове на общини са Генерал Тошево, Добричка, Тервел, Крушари и Шабла. Това са надлежно Валентин Димитров от Българска социалистическа партия с близо 64 на 100 от гласовете, Соня Георгиева Българска социалистическа партия с 56.08%, Симеон Симеонов ГЕРБ с 59.80%, Илхан Мюстеджеб от Движение за права и свободи със 71.60 на 100 от гласовете и Мариян Жечев от ГЕРБ с 64.58%.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР