В обществото остана впечатление, че ме освобождават заради скандала NEXO,

...
В обществото остана впечатление, че ме освобождават заради скандала NEXO,
Коментари Харесай

Бившият шеф на Сметната палата: Стана ясно, че по нито един от 34-е одитни доклада за 8г. не е образувана ...

В обществото остана усещане, че ме освобождават поради абсурда NEXO, което не дава отговор на истината. Причините могат да проличават единствено от дейностите на Сметната палата през тези четири месеца. През тях беше признат един пример на декларация, който не подхожда на Изборния кодекс. Това беше целесъобразно с повече гласност и бистрота, само че предизборната акция демонстрира тъкмо противоположното, единствено 104 донори са пуснали такива заявления, съобщи Цветков.

 

Основната роля на Сметната палата е да дава рекомендации, само че когато сме открили закононарушения, би трябвало да ги изпратим на прокуратурата. През последните 8 година, до момента в който бях ръководител, са изпратени 34 одитни отчета, в които има открити закононарушения. Прокуратурата е законово задължена настоящо да ни уведомява какви са резултатите от инспекциите.

 

За страдание, не получавахме такава информация. Стана ясно, че по нито един отчет не е формирано прокурорска инспекция. Сред тях има случаи за осъществени закононарушения на партии преди избори, закононарушения с дарения, уточни някогашният началник на Сметната палата.

 

Негативният резултат за обществото от забавените отговори е, че Сметната палата не може да разгласява отчета за осъществените закононарушения. Обществото остава с усещане, че отговорните няма да бъдат осъдени и остава възприятието за безотговорност на хората, които ръководят обществените запаси, а и Сметната палата не може да апелира актовете на прокуратурата за отвод за осъществяване на инспекция, разяснява Цветан Цветков.

 

Затова е доста значимо прокуратурата да реагира навреме. Това ще има оздравително деяние по отношение на тези, които желаят да се облагодетелстват, употребявайки обществен запас, сподели още Цветков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР