В обща молитвена церемония, съпровождан от песнопенията на православен и

...
В обща молитвена церемония, съпровождан от песнопенията на православен и
Коментари Харесай

Румънският патриарх и папата с обща молитва в Букурещ

В обща молитвена гала, съпровождан от песнопенията на православен и католически хор, участваха папа Франциск и румънският православен патриарх Даниил в новата православна катедрала в Букурещ в събота. Молитвата " Отче наш " бе произнесена първо на латински, след това на румънски, съобщи формалният уеб страницата на Ватикана.

Главата на Римокатолическта черква е в Румъния на тридневно посещаване, почнало в петък. Той бе признат от домакините си в новата катедрала в Букурещ " Спасение на народа “, чието създаване е финансирано със доста подаяние от към 200 000 $ от папа Йона Павел ІІ Войтила през 1999 година и открита предходната година от Вселенския патриарх Вартоломей. Строежът ще бъде приключен през 2024 г, само че папа Франциск бе първият, който дружно с патриарх Даниил произнесе молитвата " Отче наш " в постройката.

За съпоставяне Българската православна черква отхвърли по време на визитата на папата у нас при започване на май общо свещенодействие. Българските владици даже не се включиха в събитието за мир в последния ден на визитата на Франциск в София, към което се причислиха останалите вероизповедания у нас.



Патриарх Даниил назова новата катедрала " знак на възкресението на разрушените църкви, само че и знак на религиозната независимост на румънския народ, след съвсем 50 години комунистически режим ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР