В Областна администрация Сливен се състоя работна среща по организационно-техническата

...
В Областна администрация Сливен се състоя работна среща по организационно-техническата
Коментари Харесай

В Областна администрация Сливен се проведе работна среща за подготовката на изборите

В Областна администрация Сливен се състоя работна среща по организационно-техническата подготовка за идните парламентарни избори.

В нея взеха присъединяване регионалният шеф Минчо Афузов, неговият заместител Антоний Андонов, ръководителят на Районната изборна комисия Елизабет Кендерян, основният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов, секретарят на Община Сливен Валя Радева, шефът на „ Информационно обслужване “ – клон Сливен Христо Апостолов, началникът на „ Охранителна полиция “ към ОДМВР – Сливен комисар Димитър Кикьов, шефът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ комисар Владимир Демирев и Димитър Сяров, шеф бранш „ Превантивна и контролна активност “ в РДПБЗН – Сливен.

По време на съвещанието бяха обсъждани въпроси, свързани с координацията сред Районната изборна комисия и компанията снабдител на машините за гласоподаване – „ Сиела Норма “, защитата на устройствата за гласоподаване, логистиката по разпределението им в изборните секции, доставката и съхранението на хартиените бюлетини, организацията по приемане на изборните бумаги, готовността на компания „ Информационно обслужване “ за навреме въвеждане на данните от изборните протоколи и подаването им към ЦИК, както и подготовката на структурите на ОДМВР за защита на публичния ред и обезпечаване на пожарната сигурност в регионите на изборните секции.

293 са секциите за гласоподаване, формирани в 21 Сливенски многомандатен изборен регион досега. Очаква се сформирането на още няколко изборни секции - в болничните и обществените заведения на региона, като гласуването там ще става с хартиена бюлетина. В 45 от секциите в област Сливен – в обитаеми места с под 300 гласоподаватели, също ще се реализира книжен избор. В две от изборните секциите в град Сливен ще бъдат инсталирани по две машини за гласоподаване. Предстои да се уточнят графикът и техническият състав за поддръжка на електронните устройства в 21 МИР. На 25 септември Районната изборна комисия в Сливен провежда онлайн образование за членовете на секционни изборни комисии. На 26 септември ще бъде извършено присъственото образование за община Сливен, а на 27 септември за общините Нова Загора, Котел и Твърдица.

Двама интернационалните наблюдаващи ще наблюдават за естественото протичане на изборния развой в област Сливен, стана ясно още по време на работната среща.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР