В областите Ямбол и Бургас днес е в сила жълт

...
В областите Ямбол и Бургас днес е в сила жълт
Коментари Харесай

Предимно облачно и хладно днес

В областите Ямбол и Бургас през днешния ден е в действие жълт код за обилни количества дъжд- до 20-30 л/кв.м.

Днес над страната ще доминира облачно време. Главно в Югоизточна България ще има превалявания, на обособени места там са вероятни обилни количества. Временни разкъсвания на облачността ще има над крайните северозападни региони. Ще продължи да духа до сдържан, в източните региони - мощен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 14° и 19°.

Над планините ще е облачно, по билата и мъгливо. На места, основно в Рило-Родопската област и Странджа ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг. Ще духа сдържан вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра към 8°, на 2000 метра - към 2°.

През нощта и на следващия ден над източната половина от страната облачността ще остане най-вече забележителна и на обособени места, основно в югоизточните региони, ще превали слаб дъжд. Над западната половина на страната облачността ще се раздира и понижава и денем ще има повече слънчеви часове.

Ще продължи да духа слаб, в Дунавската низина и Източна България - до сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред 5° и 10°, на обособени места в Западна България малко по-ниски и там ще се образува слана. Максималните температури ще са най-вече сред 15° и 20°.

В понеделник над източните региони облачността ще се задържи най-вече забележителна, към момента там на обособени места е допустимо да превали слаб дъжд. По морския бряг ще продължи да духа до сдържан север-североизточен вятър. Над останалата част от страната ще има по-значителни разкъсвания и понижения на облачността и ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури ще са най-вече сред 5° и 10°, в обособени котловини и по-ниски - до 2-3° и ще се образува слана. През деня ще се затопля и оптималните температури ще са сред 17° и 22°.

Във вторник и в източните региони вятърът ще отслабне, а облачността ще се раздира и ще понижава. Сутринта тук-там в низините ще се образува мъгла или инверсионна облачност. Повече слънце ще има към и след обяд. Минималните температури ще са без основна смяна, а дневните ще се покачат с 2-3 градуса.

В сряда от северозапад ще проникне леден въздух. Облачността ще се усили, на обособени места ще превали.

В четвъртък ще духа до сдържан северозападен вятър; ще има променлива облачност намаляваща до слънчево време. Температурите още веднъж ще се покачат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР