В област Сливен през учебната 2021/22 г. от учебния процес

...
В област Сливен през учебната 2021/22 г. от учебния процес
Коментари Харесай

В област Сливен през учебната 2021/22 г. от училище са отпаднали 774 деца и ученици

В област Сливен през образователната 2021/22 година от образователния развой са отпаднали 774 деца и възпитаници. Тревожната статистика бе показана на среща в регионалната администрация от началника на Регионалното ръководство по образованието (РУО) Кристияна Станкова. Срещата бе за набелязване на мерки за понижаване броя на малолетните родилки, оповестиха от институцията.

Върнатите в просветителния развой са 190, само че вторично са отпаднали 49. За образователната 2022/23 година отпадналите досега деца и възпитаници са 133, от които 73 девойки.

Общо 4 741 деца от област Сливен на възраст сред 6 и 16 години са отпаднали или в никакъв случай не са били записвани в учебно заведение или детска градина. От тях 2722 са в чужбина, а 2019 – в страната. Причините за отпадането са вътрешната трудова миграция, индиферентност от страна на родителите, ранните бракове, както и образователния развой в електронна среда поради COVID-19.

Заместник-областният шеф Антоний Андонов и началникът на РУО Кристияна Станкова настояха просветителните посредници в края на всеки месец да рапортуват за броя на върнатите в учебно заведение деца, сподели за Българска телеграфна агенция Мариана Иванова от пресцентъра на регионалната администрация.

Кристияна Станкова напомни, че Министерство на образованието и науката финансира действия за приобщаващо обучение. Сред тях е Националната стратегия „ Заедно в изкуствата и спорта “, осигуряваща експерти, които поддържат креативното и физическо развиване и заложби на децата, без да се постанова родителите да търсят средства за това.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР