Известният тенис треньор Патрик Муратоглу се върна назад в спомените

...
Известният тенис треньор Патрик Муратоглу се върна назад в спомените
Коментари Харесай

Бивш треньор на Григор Димитров впечатлен от историята на сестрите Малееви

Известният тенис треньор Патрик Муратоглу се върна обратно в спомените си, когато бе треньор на Григор Димитров. През 2012 година Муратоглу като ментор на първата ни ракета при мъжете той посещава България, където се среща с Юлия Берберян, майката на сестрите Малееви - Мануела, Катерина и Магдалена. 

Ето какво описа той в специялен видео блог: 

" Преди повече от 10 години бях треньор на Григор Димитров. Отидох с него в клуб в България, който е бил негов клуб, когато беше по-млад, тъй като играеше за " Купа Дейвис " и желаех да видя къде тренира.

Отидох там и се срещнах с стара жена. Тя беше невероятна и ми описа историята си. Искам да ви опише историята, тъй като нейната история е невероятна. Тя е първенец на България в осем (девет) следващи години, когато е млада. Най-добрата тенисистка в България. Тя не прави интернационална кариера, тъй като не и е позволено да пътува. Но всяка година е била шампионка на България.

След това ражда три деца, три дъщери, и ги тренира да станат най-хубавите тенисистки, които могат да станат. И те стават шампионки в своите възрастови групи в България, само че след рухването на комунизма, те имат правото да пътуват. Разрешено им е обаче да пътуват без майка си, защото в България се опасяват, че майката ще избяга с децата. Представете си тези деца, на 12, 13, 14, да пътуват в тура и да играят шампионати сами без майка си . Това е време, когато нямаше мобилни телефони, нямаше имейли, та те са писали писма на майка си, а тя ги е получава може би една или две седмици по-късно. Това е необикновено. Историяте е изключителна, тъй като трите дъщери се озовават в топ 10 на света през 90-те. Тяхното име? Сестрите Малееви са дъщери на тази жена ".
 Муратоглу: Новак Джокович е по-добър на клей от Надал
Муратоглу: Новак Джокович е по-добър на клей от Надал

Ето по какъв начин пази своето твърдение
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР