В Оберстдорф домакините от Германия спечелиха титлата в смесеното отборно

...
В Оберстдорф домакините от Германия спечелиха титлата в смесеното отборно
Коментари Харесай

Германия спечели отборното смесено състезание на световното първенство по ски скок

В Оберстдорф домакините от Германия завоюваха купата в смесеното отборно съревнование на международното състезание по ски скок.

Бундестимът в състав Катарина Алтхаус, Маркус Айзенбихлер, Анна Рупрехт и Карл Гайгер, бе спечелил купата във всяко едно от предходните три международни шампионати, само че в този момент не бе измежду любимците за златото. Четиримата му представители обаче се показаха на доста положително равнище, не направиха никакви груби неточности и по този начин събраха 1000,8 точки.

Със сребърните медали остана тимът на Норвегия, воден от водача в класирането за Световната купа Халвор Гранеруд. " Викингите " останаха единствено на 5,2 точки зад Германия (995,6 точки общо), а бронзът остана за Австрия с 986,5 точки.

За 24-годишната Алтхаус и за 29-годишния Айзенбихлер това е трето злато в оборното съревнование от международни шампионати, до момента в който за 28-годишния Гайгер - второ. За домакините от Германия пък това е първи триумф от началото на планетарния шампионат по ски северни дисциплини, който с изключение на надпреварите по ски скок включва надпревари по ски тичане и северна композиция.

Един от любимците в днешния старт - Словения, приключи на четвърта позиция, а пети и шести останаха тимовете на Япония и Полша.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР