В Ню Йорк и Вашингтон се готвят за потенциални протести

...
В Ню Йорк и Вашингтон се готвят за потенциални протести
Коментари Харесай

Тръмп е заплашен от повдигане на обвинение. Призова за протести

В Ню Йорк и Вашингтон се готвят за евентуални митинги във вторник, поради следствието на хипотетичната роля на Доналд Тръмп в скица за заплащане на пари против безмълвие на звездата от филми за възрастни Сторми Даниелс.

Предполага се, че Тръмп е платил за мълчанието на Даниелс от парите, събрани за предизборната акция, преди избирането му за президент.

В Ню Йорк, където се организира следствието, се чака всички чиновници на полицията да бъдат разполагаем. Представители на правоприлагащите органи обявиха, че вторник е „ ден с висока степен на паника “, само че сега няма достоверна опасност.

Изявлението пристигна в отговор на изявленията на Тръмп в обществените медии през уикенда, които приканиха поддръжниците му да стачкуват в отговор на евентуален негов арест. Той повтори апелите за митинги, които направи във Вашингтон, след загубата му на изборите през 2020 година Въпросните митинги по-късно се трансфораха в насилствени, когато десетки негови поддръжници нахлуха в Капитолия.

Докато полицията във Вашингтон, също като сътрудниците си в Ню Йорк, се приготвят интензивно за митинги, от Капитолия оповестиха, че „ сега не наблюдават никакви директни или достоверни закани за постройката на конгреса “.

Източник, непосредствен до правния екип на Тръмп, сподели пред CNN, че даже на Тръмп му бъде повдигнато обвиняване, не се чака да има действителен арест.   Служители на правоприлагащите органи, участващи в полемиките, подчертаха нуждата от съответна подготовка за сходен процес на събитията. Федерални, щатски и локални правоприлагащи органи се срещнаха в понеделник в Ню Йорк, с цел да обсъдят планирането на дейностите си, твърди почитан чиновник.

Твърди се, че в последните дни на акцията през 2016 година някогашният персонален юрист на Тръмп Майкъл Коен е платил 130 000 $ за мълчанието на порноактрисата Сторми Даниълс. Предполага се, че тя е трябвало да мълчи за спекулация, която е имала с Тръмп 10 години по-рано.

Тръмп отхвърля да е имал спекулация с Даниелс. Той съобщи, че следствието на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг, който е демократ, е политически стимулирано и го назова „ лов на вещици “.

На Капитолийския рид ръководителят на правосъдната комисия на Камарата на представителите Джим Джордан, ръководителят на надзора на Камарата на представителите Джеймс Комър и ръководителят на администрацията на Камарата на представителите Брайън Щийл обявиха, че имат намерение да проверяват дали Браг и неговият офис са употребявали федерални фондове за социална сигурност, като част от следствието.

Говорител на Браг отговори на обвиняванията, като сподели, че екипът на окръжния прокурор „ няма да бъде изплашен от опити за подкопаване на правосъдния развой, нито ще позволим на неоснователни обвинявания да ни възпират от справедливото използване на закона “.

Тръмп е разследван още поради работата му с класифицирани държавни документи след напускането на поста, и за напъните му да анулира резултатите от изборите през 2020 година, които той загуби от президента демократ Джо Байдън.

В момента Тръмп се бори за номинация на републиканците за идващите президентски избори.

Текстът е оповестен в CNN. Преводът и заглавието са на ДЕБАТИ.БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР