В новооткрит кабинет по превенция в село Добротица днес стартира

...
В новооткрит кабинет по превенция в село Добротица днес стартира
Коментари Харесай

В с. Добротица откриха кабинет по превенция на насилието сред децата

В новооткрит кабинет по предварителна защита в село Добротица през днешния ден започва реализацията на програмата „ Работа на полицията в учебните заведения “. Кабинетът се обитава в постройката на кметството и е резултат от взаимна самодейност на община Ситово и РУ-Силистра. Такива кабинети в околните дни ще бъдат разкрити в общинския център и в село Любен.

Идеята е те да се трансфорат в средища за реализиране на разнообразни прояви, свързани с противопоставяне на противообществените прояви на подрастващите, осмисляне на свободното им време и повишение на доверието в полицията.

Първата среща на учениците от ОУ „ Отец Паисий “ в село Добротица по програмата „ Работа на полицията в учебните заведения “ в новооткрития кабинет бе с инспектора в Детска педагогическа стая Ирена Мърова. Посредством мултимедия, с която е оборудван кабинетът, тя показа пред децата тематиката „ Превенция на експанзията и насилието “. Презентацията бе последвана от свободна полемика, тематични дидактични игри и обсъждане на проблеми от полицейската процедура.

Учениците имаха опция да прегледат патрулен автомобил и да се срещнат с полицейските и младши полицейски инспектори, обслужващи региона.

До края на образователната година предстоят поредност от срещи с учениците в селата Добротица, Ситово и Любен, които са обхванати в програмата „ Работа на полицията в учебните заведения “. Беседите се реализират по авансово направен график и са съобразени с възрастовите характерности на аудиторията. Застъпени са тематики, свързани с пътната сигурност, последствията от притежанието и използването на опиати, противообществените прояви на малолетните и малолетните и други

Наред с постигането на предпазен резултат, реализацията на програмата „ Работа на полицията в учебните заведения “ има за цел и повишение на сигурността и противопоставяне на закононарушенията от и против деца в дребните и отдалечени обитаеми места.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР