В новогодишното си послание до президента Ердоган Путин заявява, че

...
В новогодишното си послание до президента Ердоган Путин заявява, че
Коментари Харесай

Путин с предновогодишно послание към Ердоган

В новогодишното си обръщение до президента Ердоган Путин декларира, че Русия и Турция " много дейно развиват многостранно съдействие, съобщи Анадолската организация.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Москва и Анкара ще продължат да уголемяват политическия си разговор и продуктивното си съдействие в голям брой сфери и през 2024 година

Поздравявайки турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган в новогодишно обръщение, оповестено на уеб страницата на Кремъл, Путин означи, че през последните години Русия и Турция " много дейно развиват многостранното си съдействие ".

" Двете страни работиха дружно по огромни енергийни и инфраструктурни планове и подкрепяха напъните за споразумяване на районните спорове. През 2024 година Москва и Анкара ще продължат да уголемяват политическия си разговор и продуктивното си съдействие в голям брой сфери, което се чака да бъде от изгода за другарските им нации и да способства за подсилване на сигурността и стабилността на евразийския континент ", се споделя в посланието.

Русия и Турция интензивно развиват икономическото съдействие в доста области, в това число селското стопанство и енергийния бранш. Двете страни си сложиха и амбициозната цел да усилят двустранния търговски оборот до 100 милиарда $ и съгласно оценките на президентите двете страни " сполучливо се доближават " към тази цел./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР