Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис е внесъл предложение за създаването на

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис е внесъл предложение за създаването на
Коментари Харесай

Гърция предлага създаване на европейска ПВО

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис е внесъл предложение за основаването на система за европейска противовъздушна защита по образеца на израелския " Железен купол ". Това заяви той тази заран в изявление за телевизия Скай, представено от БНР.

Гърция предлага основаване на европейска противовъздушна защита, съобщи пред медиите министър председателят Кириакос Мицотакис.

" Конкретно имам поради една система за европейска противовъздушна защита, един европейски " купол ", който да покрива Европа, всички европейски страни, против всякаква опасност ", сподели той.

По този метод ще се употребяват европейските запаси за обезпечаване на противовъздушна защита на всяка европейска страна, което няма да е според от националния бюджет.

Министърът на защитата Никос Дендиас съобщи,че е извънредно належащо за Гърция, а и за всяка европейска страна, да се обезпечи отбрана по модела на Израел за противопоставяне от солидна офанзива от дронове и ракети.

Разработване на такава стратегия ще отнеме време, сподели военният министър, само че в бюджетната стратегия на страната до 2030 година има отделени средства за това.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР