В новогодишните си обещания често включваме придържането към по-здравословни хранителни

...
В новогодишните си обещания често включваме придържането към по-здравословни хранителни
Коментари Харесай

Наистина ли е от значение по кое време се храним

В новогодишните си обещания постоянно включваме придържането към по-здравословни хранителни привички. Рядко обаче го съблюдаваме задълго. Добрите вести за тези от нас, които в действителност се стремят към по-здравословен метод на живот, са, че не е нужно да трансформират напълно диетата си.
 Захарта и позитивните резултати за тялоти ни, в случай че я спрем даже за месец
5 неща, които се случват, когато спрем захарта

Струва си да опитаме

В помощ може да ни бъде така наречен " хронохранене ". " При него всичко опира до времето на хранене ", споделят лекарите. Те изясняват, че хронохраненето е лимитирано във времето хранене. Това подсказва, че храненето " по график " в действителност е удобно, защото дава отговор на естествения темп на тялото ни. То е обвързвано с понижен риск от хронични болести като диабет и хипертония, както и възстановяване на съня. Освен това оказва помощ в битката с килограмите и в управлението на кръвното налягане.

По думите на експертите избягването на храненето късно вечер е от основно значение. При хронохраненето концепцията е да скъсим интервала от време, в който се храним. Ако да вземем за пример закусваме заран в 7 ч. и вечеряме в 20 ч., то е добре да се стремим да съкратим интервала на хранене от 13 на 11 или 10 часа.
 Снимка 604593

Учените предлагат да заобикаляме късното хранене, защото тялото инициира хормонален отговор всякога, когато ядем нещо. Това значи, че в случай че ядем през интервал от време, когато не изразходваме доста сила, ще увеличим апетита си. Освен това храненето късно вечер е обвързвано с нарушена метаболитна функционалност, написа.
 Трансмисивни тумори - раковите болести, които могат да се разпространят посредством контакт
Раковите болести, които могат да се разпространят посредством контакт

Къде се срещат

" Вечер равнищата на кръвната захар са високи. Тъй като тогава евентуално лежите и не вършиме нищо, тя остава нараснала ", изясняват лекарите. И с цел да я поддържаме в здравословни граници, е добре да се придържаме към хронохранене, като несъмнено не забравяме да вечеряме по-рано, поучават още те.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР