В Новогодишната нощ във Франция ще има засилено полицейско присъствие

...
В Новогодишната нощ във Франция ще има засилено полицейско присъствие
Коментари Харесай

Повишена терористична заплаха във Франция за Новогодишната нощ

В Новогодишната нощ във Франция ще има засилено полицейско наличие по улиците като мярка против съществуващата терористична опасност. Това разгласи вътрешният министър на страната Жерал Дарманен, съобщи ДПА.

" Както знаете, от дълги години, и изключително през последните месеци, Франция е мощно наранена от терористични закани ", съобщи Дарманен за телевизионния канал.

Той сподели, че е разпоредил мобилизацията на 90 хиляди полицейски чиновници наред с пет хиляди военнослужещи и десетки хиляди пожарникари. Франция е в паника от най-висока степен за терористична опасност, откогато преподавател бе погубен от ислямист в северния град Арас през октомври. В началото на декември в нова терористична офанзива млад мъж намушка смъртоносно немски екскурзиант наоколо до Айфеловата кула в Париж.

Миналата седмица петима души бяха задържани по време на антитерористична интервенция в източната част на страната, само че малко по-късно бяха пуснати от ареста.

Асошиейтед прес на собствен ред се базира на информацията на Дарманен, че се чака над 1,5 милиона души да участват на празненствата на централния парижки бул. " Шан-з-Елизе ". Новогодишните тържества в Париж ще бъдат фокусирани върху идното домакинство на Париж на летните Олимпийски игри във френската столица следващата година, като ще има диджеи празненства, фойерверки и светлинен театър, прожектиран върху Триумфалната арка.

АП отбелязва, че на конференцията Дарманен е показал като частична причина за повишението на терористичната опасност във Франция " протичащото се при Израел и палестинците ". Той има поради спора сред Тел Авив и радикалното палестинско придвижване " Хамас " в линията Газа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР