В новия годишен доклад на Държавния департамент на САЩ за

...
В новия годишен доклад на Държавния департамент на САЩ за
Коментари Харесай

Доклад на Държавния департамент на САЩ за България: Произволни арести, корупция и проблеми с малцинствата


В новия годишен отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за положението на човешките права в света през 2022 година се показва, че дейностите на българските управляващи за ценене на човешките права и за справяне с корупцията са „ незадоволителни “, написа Българска телеграфна агенция.

Ето какво още установи той:
  • грубо или унизително отношение от страна на управляващите, в това число към арестувани лица, мигранти и разселени и настанени в институции деца;
  • случайни арести; съществени проблеми с независимостта на правосъдната система;
  • сериозна корупция в държавната администрация;
  • закононарушения, включващи принуждение или закани за принуждение, ориентирани към членове на ромската общност;
  • закононарушения, включващи принуждение или закани за принуждение, ориентирани към ЛГБТ общността.

Според отчета корупцията, неефективността и неналичието на отчетност са необятно публикувани проблеми, които засягат независимостта и безпристрастността на правосъдната власт в България. Общественото доверие в правосъдната система остава ниско заради схващането, че магистратите са податливи на политически напън.

" Въпреки че законът планува наказателни наказания за корупция на длъжностни лица, държавното управление не е прилагало дейно закона и съгласно сведенията длъжностни лица във всички клонове на властта са взели участие безнаказано в корупционни практики. През 2022 година имаше многочислени известия за корупция в държавното управление ", написа в отчета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР