В новите разчети на завода се предвижда сглобяване на няколко

...
В новите разчети на завода се предвижда сглобяване на няколко
Коментари Харесай

Автомобилите, които ще се сглобяват от ЗАЗ през 2022-а

В новите планове на завода се планува сглобяване на няколко модела коли и рейсове от разнообразни модификации. През идната година Запорожският авто цех възнамерява да създава модели на леки коли от марките Kia и Renault, както и рейсове под личната си марка ЗАЗ.

Това удостовери прессекретарят на корпорацията " Укравто ", която има ЗАЗ, Дмитрий Скляренко. „ Гамата леки коли ще се състои от моделите Kia Rio седан, Kia Rio X и Renault Arkana. Що се отнася до рейсовете, заводът ще продължи да създава моделите ЗАЗ A08, в учебни, крайградски и градски модификации, както и рейс от междинен клас ЗАЗ A10 “, сподели той.

Корпорация Укравто разгласи и завършването на узаконяването на модела на деветметровия рейс ЗАЗ A09, издигнат на шасито на Mercedes-Benz. Одит от Mercedes-Benz и стартирането на пилотна партида от този модел е планувано за идната година.

След потвърждаване на сходството с условията на Mercedes-Benz, рейсът може да бъде създаден под немска марка. ЗАЗ се надява, че точно този модел ще му разреши да навлезе на пазарите на Европа, Казахстан и Узбекистан.

В същото време от " Укравто " не загатнаха нищо пътническите модели Lada, които с помощта на сглобяването в завода на ЗАЗ могат да се продават в Украйна, заобикаляйки възбраната за импорт на коли от Русия.

Според обществеността Автоград, АвтоВАЗ не изпраща автомобилни комплекти на ЗАЗ от два месеца. Причините за прекъсване на износа не се прецизират. Припомняме, че лади в завода на ЗАЗ се сглобяваха напролет на 2020 година в границите на съглашения с Groupe Renault, която е съсобственик в АвтоВАЗ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР