В Нови Искър всичко минава, всичко се потулва и забравя...,

...
В Нови Искър всичко минава, всичко се потулва и забравя...,
Коментари Харесай

”Нови Искър - престъпна крепост под чадъра на властта”

В Нови Искър всичко минава, всичко се потулва и не помни..., а командва мафията. А изтезанието е за възмездие, споделя пред "Дир " някогашният юрист в общината Симеон Иванов.

След като десетки специалисти към този момент обществено изрекоха версии за жестокото ликвидиране в Нови Искър, а някои доближени до властта медии прокарват концепцията "по-малко да се рови, с цел да не се пречи на следствието ", истината най-малко по един въпрос е повече от ясна - прави се опит убийството да мине в графата "частен " случай, а не да се пояснява като безхаберие на властта към престъпността в България. Тъкмо такова е мнението на един правист, който познава обстановката в Нови Искър и даже е жертва на безчинстващи мафиотски структури там - Симеон Иванов - някогашен шпионин и чиновник в ГДБОП.

През 2014-а година, в опита си да възвърне една неправда, той бе застрашен със гибел и подпалиха персоналния му автомобил. След напускането му като юрист в отдел "Общински парцели " на община Нови Искър, там са постъпвали на работа и са напускали десетки негови сътрудници. В момента в общината работел...16-и юрист. Очевидно длъжността отчайващо отхвърля тези хора да я упражняват по закон и съвест. Някои необвързани уеб сайтове присмехулно означиха първия брифинг с публицисти на мястото на всеобщото ликвидиране в Нови Искър, като "говорилня на нищонеказването ". Проблемите в Нови Искър не са от през вчерашния ден.

Ето какво мисли за всичко това някогашният правист в същата община Симеон Иванов.

- Г-н Иванов, вие добре познавате обстановката в Нови Искър - работил сте като юрист там...

- Ситуацията в Нови Искър е такава, че общината е цитадела на ръководещите. Те знаят, че там от години работят няколко незаконни групировки. Преди две години и половина две от тях се сякоха с мачетета до едно от паметните заведения, на 300-400 метра от постройката на общината.

Всички знаеха, че едната формация "работи " в Нови Искър и Кътина, а другата - в Световрачене. Едната от тези групи ми подпали колата. По тези групи не се "работи " да бъдат обезвредени. Или по този начин се "работи ", че да не бъдат наранени ползите им, и това нещо си остава от много години.

В Нови Искър има огромен интерес към петрола. Има огромна петролна база и в случай че помните до нея "акостира " един транспортен съд от Молдова, претрупан с гориво, който от Варна "доплавал " до Нови Искър, представете си - "по документи ", несъмнено, с цел да бъде "разтоварен " там. Имаше предаване на Валя Ахчиева по Българска национална телевизия за този парадокс.

В Курило и Чепинци ромите непрекъснато точат нефт, само че са ненаказуеми, тъй като са сигурният електорат на властта по избори. Имаше един случай, в който бяха откраднали един електромотор на трен, който падна на релсите и различен - пътнически трен се удари в него. И нищо!..

Всичко минава, всичко се потулва и не помни...В Нови Искър има хора, които са заплашвани с мутренски способи. Даже един си взе цялата фамилия и избяга с нея в чужбина, с цел да се отърве. Знам къде избяга - в коя страна, с цел да не го убият. Веско Василев се споделя индивидът. Те се опитваха тука по всякакъв начин да го тормозят този човек. Жена му работеше в КАТ, принуди се да напусне и в един миг скрито тия хора си сграбчиха шапките и напуснаха вечно България.

Този човек имаше "противоречия " със същата формация, която ми възпламени колата. На Веско му възпламениха две коли 20 дни след моята, през 2014-а. Полицаите се правеха на "утрепани ".

През 2015-а аз напуснах общината и от този момент насам там в този момент работи 16-и правист - всички предходни са напускали, тъй като нито могат да се оправят, нито да си запазят спокойствието и живота си. И то освен личния, само че и този на фамилиите си. Това са обстоятелствата и тези, които ви говореха на брифинга за публицисти го знаят. Така че няма какво да го усукват и да ви хвърлят в някакви "любовни " истории.

- Каква е вашата версия за убийството?

- Случилото се в Нови Искър е екзекуция за възмездие - нещо са се набъркали тия хора с групировките в региона - доста евентуално мъжът да не се е "отчел " с пари от крадено Данък добавена стойност и акцизи, или нещо друго. Жената, която е открита убита, най-вероятно е била употребена, с цел да се събере цялото семейство в къщата.

На вас не ви ли направи усещане от информацията за мястото на престъплението, че тези хора не са се събрали там, с цел да честват с вечеря Нова година?! Няма храна, няма маса. Всички са били простреляни по местата си, както са били седнали. А кучето най-вероятно е убито, с цел да не лае.

Пукотевицата от пиратки по Нова година без друго е огромна и изстрелите най-вероятно не са създали усещане на никого, само че кучешкият лай е можело и да бъде чут от съседи?..

Дали това ликвидиране ще бъде разкрито, или не, вие си отговорете. Аз мога да ви кажа едно: В Нови Искър от дълго време командва мафията. Поинтересувайте се и за лицето Светослав Тодоров, което стреля в пияно положение на откриването на един ловджийски сезон, и ще научите повече.

- С какво се занимава той?

- Строителен бизнес на общински парцели.

- Това не е ли същият човек, за който писаха, че брачната половинка му е зам.-кмет на регион "Илинден ", а негов другар е зам.-кметът по строителството в община Нови Искър?

- Същият. Както виждате, всичко се знае...Пишат сътрудниците ви, само че какво от това?!

- А какво повече знаете за убитите?

- Те са външни хора. Преди година и половина са купили една къща за към 60 000 евро. Единият мъж е имал бизнес с тирове, младежът, като виждам фотосите, е бил в ресторантьорския бизнес. Пробвали са се по всички страни, може би проформа...За пари са се забъркали в някаква скица и са платили с живота си.

Жената са я дръпнали с джипа във вилна зона, с цел да има причина да съберат останалите вкупом. Тези хора - убитите, не са отишли там да честват. Не са събрали парите, които са им търсили, и са ги простреляли. Всички са убити с по един изстрел в главата. (Според формалната версия убитите са простреляни неведнъж - бел. ред.) Информацията ми е от едното от поемните лица при огледа на мястото. Всички са убити, както са били седнали и евентуално са умували между тях какво да вършат. Става дума за професионален разстрел. За мен убийците са един, или двама експерти с "опит ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР