В новата си книга За неизбежната случайност писателят Иван Ланджев

...
В новата си книга За неизбежната случайност писателят Иван Ланджев
Коментари Харесай

Иван Ланджев и неизбежната случайност в новата му книга

В новата си книга " За неизбежната случайност " писателят Иван Ланджев като че ли събира всичко - есета, журналистика, прозаичност, комизъм. На 6 ноември той я показва в София дружно с писателя и редактор на книгата - Георги Господинов.

Поетът и есеист Иван Ланджев показва в понеделник, 6 ноември , първата си прозаична книга - " За неизбежната случайност ".

Представянето ще се състои в бар " Петък ", като на него ще участва писателят и редактор на книгата Георги Господинов.

Ланджев дефинира пред наличието на книгата като " еклектична примес " от разнообразни тематики и жанрове. Тя включва есета, истории, фрагменти, художествени текстове, журналистика, политическа ирония, както и няколко превода.

Това, което държи всичко дружно, е историята за лесничея Рой Съливан , който е действително съществувал човек и е рекордьор на " Гинес " за най-вече претърпени удари от мълнии, споделя още Ланджев пред.
 " ); stickyElement.insertBefore(fragment, stickyElement.childNodes[0]); container.parentNode.insertBefore(stickyContainer, container); stickyContainer.appendChild(stickyElement); stickyElement.appendChild(container); }; if (d.readyState === " uninitialized " || d.readyState === " loading " ) window.addEventListener( " load ", render); else render(); })(document);
Ланджев е роден през 1986 година Той приключва докторантура по съветска литература в Софийския университет. Днес преподава креативно писане, превежда литература от британски и съветски език и е креативен шеф в рекламна организация. Бил е и сценарист на български сериали.

Получавал е редица награди като " Орфеев венец ", " Южна пролет " и " Веселин Ханчев " за поетичните си книги. Те включват " По виновност на Боби Фишер " , " Ние съгласно мансардата " , " Ти, непрестанна вест " .

Ланджев споделя пред изданието през 2020 година , че с всяка последваща книга звучи от ден на ден като себе си. " В началото, като публикуваш първата си книга, ти още не си ти. Ти си това, което си прочел последно ", споделя той.

" В това незнание на места се прокрадваш и ти в някакви моменти. Има неща, които стартират да звучат като тебе, и си даваш сметка, че те не са пристигнали отникъде другаде. По-нататъшното ти писане е опит да запазиш това и да го развиваш ", прибавя писателят.

По негови думи в последната си поетична книга - " Ти, непрестанна вест ", е по-открит и прочувствен. " Чувството е доста освобождаващо. Това е хубавото – че ставаш по-свободен с годините ", споделя още той.

Ланджев се дефинира като меломан, свири на китара, слуша джаз и харесва бокса и шаха. Тази есен той се върна от Съединени американски щати, където е прекарал шест месеца като стипендиант по програмата " Фулбрайт " .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР