В нов автосервиз в Професионалната гимназия по транспорт и строителни

...
В нов автосервиз в Професионалната гимназия по транспорт и строителни
Коментари Харесай

Ученици ремонтират коли в нов автосервиз в Пловдив

В нов автосервиз в Професионалната гимназия по превоз и строителни технологии " Гоце Делчев “ в Пловдив възпитаници ще се образоват по какъв начин да ремонтират коли. Той ще бъде употребен от момчетата от дуалната форма на образование със компетентност Мехатроника. Сервизът е реновиран от техните съученици от строителната паралелка. По този метод те са провели образователната си процедура.



Сервизът е оборудван с елеватор, подочетец за ремонт и диагностика на коли и ред други съвременни уреди за ремонт на коли.

„ В автосервиза те ще могат да вършат компютърна диагностика, моторна електроника, дейна и пасивна сигурност на самите коли. Също по този начин и като се подменят някои от съставените елементи по ходова част, спирачна система. Ремонти по моторите, промяна на ангренажи, промяна на масла “, изясни Борис Толев, преподавател по образователна процедура.



Ремонтираните коли ще бъдат най-вече на учители и възпитаници, като те ще би трябвало да си закупят единствено частите.

„ Дуалното образование за 10 клас значи два дни в седмицата те да са във компания, където работят е действителна работна среда и 3 дни да са на учебно заведение. За дванадесетокласниците е противоположното – 3 дни работят, 2 са в учебно заведение. Практика даже покачва триумфа на учениците. Отивайки в гаража те не се чудят какво е това, а знаят “, обясни Бойка Борисова, краткотрайно изпълняваща длъжността шеф на Професионалната гимназия по превоз и строителни технологии " Гоце Делчев “. Тя добави още, че множеството от учениците им след довеждане докрай стартират работа в сервизи.



Официално автосервизът беше открит с водосвет, изработен от отец Добромир.



Той е построен с поддръжката на плана " Подкрепа за дуалната система на образование “. На откриването участваха Иван Стоянов - кмет на " Източен ", Иванка Киркова - началник на РУО Пловдив, Анета Кацарска - шеф на отдел " Образование " в община Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР