В нощта срещу сряда, 30 август, руските войски са изстреляли

...
В нощта срещу сряда, 30 август, руските войски са изстреляли
Коментари Харесай

Дронове летят и над Украйна, крилати ракети по Киев

В нощта против сряда, 30 август, съветските войски са изстреляли безпилотни летателни апарати в Украйна. Това се оповестява на страницата на Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна в Telegram, представена от УНИАН.

В момента са известни две групи дронове. По-късно бе обявено и че офанзивата е комбинирана - дронове на талази, а по-късно и крилати ракети, изстреляни от региона на Каспийско море.

В 00:40 военните оповестиха, че първата група ударни БПЛА се намира в региона на границите на Сумска и Черниговска области, движейки се в посока Киев.

Втората група е ситуирана покрай границите на Днепропетровска и Николаевска области, движейки се в посока Кропивницки.

Сигнал за паника звуча в Черниговска, Сумска, Полтавска, Черкаска, Кировоградска и Днепропетровска области.
 Дронове по Псковска област постановиха затваряне на въздушното пространство
Дронове по Псковска област постановиха затваряне на въздушното пространство

По предварителна информация няма потърпевши

Припомняме, че това идва на фона на съветските обвинявания, че Киев е направил най-малко 2 офанзиви с дронове - против постройка на партията " Единна Русия " в Нова Каховка и против летището в съветския Псков. 

През нощта украинската столица Киев беше подложена на мощен обстрел от съветски крилати ракети. Според известията над града е имало мощни детонации на противовъздушни ракети против идващите снаряди.

Отломки от ракети са паднали върху здания в най-малко два региона на Киев , заяви кметът Виталий Кличко пред Telegram в сряда сутринта. Най-малко двама души са починали, а други двама са ранени. Отломки от ракети са паднали в Дарницкия и Шевченковския региони на столицата.

За ранените удостовери и началникът на военната администрация Серхий Попко. Избухнали са и няколко пожара, в това число в административна постройка и търговски обект.

Вълната от крилати ракети от региона на Каспийско море е била предшествана от офанзива с безпилотни самолети от север. В цялата страна беше оповестена въздушна паника.

По-рано имаше известия за детонации в Одеса, както и в Кривой Рог и Черкаска област .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР