В нощта на 4 май руснаците предприеха нова въздушна атака

...
В нощта на 4 май руснаците предприеха нова въздушна атака
Коментари Харесай

Дронове и ракети не оставиха Киев да мигне миналата нощ, ударите бяха с невиждана интензивност

В нощта на 4 май руснаците започнаха нова въздушна офанзива против Киев, като изпратиха дронове камикадзе и ракети вид Шахед към украинската столица. Въздушната офанзива в града продължи повече от 3,5 часа.

Това заяви военното ръководство на Киев. Отбелязва се, че това е третата въздушна офанзива против Киев в границите на първите четири дни на месец май, предава УНИАН.

„ От началото на тази година нашият град не е усещал толкоз компактен интензитет на удари! Тази нощ агресорът още веднъж нанесе тежък въздушен удар по столицата. Руснаците нападнаха Киев с безпилотни летателни апарати вид „ Шахед “ и ракети, евентуално балистични, “ означиха от киевската локална военна администрация и прибавиха, че окончателният вид на употребяваните ракети ще бъде избран едвам след проучването на останките.

Военното ръководство отбелязва, че във въздушното пространство на Киев всички противников ракети и БПЛА са унищожени от силите на Противовъздушна отбрана.

" Според оперативната информация няма жертви измежду цивилното население и опустошения на жилищни обекти и инфраструктура. В обособени региони на столицата е записано рухване на парчета, само че те не са довели до загуба на живот и здраве на хората или съществени материални вреди “, допълват от военната администрация.

В 06:52 от там прецизираха, че вследствие на нощната въздушна офанзива по украинската столица са открити фрагменти от дрон в жилищен регион в квартал Шевченковски. Информацията за пожар не се удостоверява.

„ Няма жертви измежду популацията и без обилни вреди по прилежащата територия “, заяви ръководителят на военната администрация Сергей Попко.

Въздушна офанзива на 4 май - какво се знае?

В нощта против четвъртък, 4 май 2023 година, в редица райони на Украйна бе оповестена въздушна паника. Жителите на Киевска област бяха предизвестени за опасност от обстрел.

Жителите на столицата са чули детонации, евентуално вследствие на работата на противовъздушна защита. Тревогата за въздушно нахлуване е анулирана в 06:03 сутринта.

Преди това, на 3 май, посолството на Съединени американски щати предизвести, че има нараснала опасност от ракетни удари на Руската федерация по Украйна. По-специално за Киев и Киевска област.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР