Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село Очеретино,

...
Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село Очеретино,
Коментари Харесай

Русия съобщи за превземането на Очеретино

Руското министерство на защитата заяви за завладяването на село Очеретино , северозападно от Авдеевка в Донецка област, от елементи на групата войски " Център ". Информацията популяризира Би Би Си.

Съобщава се, че формирования на 24-та и 115-та механизирани бригади на украинските въоръжени сили са били разрушени в регионите на селищата Архангелское и Новгородское на самопровъзгласилата се " Донецка национална република " (ДНР).

Министерството на защитата заяви също за унищожаването от " оперативно-тактическа авиация, ракетни войски и артилерия " на склад за ракетно оръжие западно произвеждане в Одеса и радиолокационна станция в Харковска област.

Както отбелязва Павел Аксьонов, боен сътрудник на съветската работа на Би Би Си, настъплението на съветските сили в региона на село Очеретино към момента не е прераснало в доста надълбоко нахлуване , само че показва, от една страна, умората на украинската войска, а от друга, нарасналата дарба на съветската войска да реагира на рецесии и да се възползва от тях.

Руснаците, откакто завладяват Очеретино, не престават да напредват на запад към град Покровск, само че може също да се опитат да тръгнат на север към Часов Яр , с цел да обкръжат украинските войски в прилежащия регион.

Припомняме, че още на 2 май в коментар за организация Интерфакс-Украйна подполковник Назар Волошин , шеф на оперативно-стратегическата група войски " Хортица " съобщи, че.
 Защо е значимо село Очеретино за хода на войната в Украйна?
Защо е значимо село Очеретино за хода на войната в Украйна?

Украйна яростно пази обитаемото място
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР