В Норвегия по време на празниците ще бъде забранена консумацията

...
В Норвегия по време на празниците ще бъде забранена консумацията
Коментари Харесай

Забраниха алкохола в баровете и ресторантите в Норвегия заради Омикрон

В Норвегия по време на празниците ще бъде неразрешена потреблението на алкохол в заведенията за хранене, питейните заведения и хотелите , съобщи ДПА.

Правителството разгласи, че мярката влиза в действие на следващия ден, в началото за интервал от четири седмици. Целта е да се понижат обществените събирания в границите на битката против разпространяването на новия коронавирусен вид Омикрон.

" Няма да бъде разрешено да се пие алкохол в заведения за хранене, питейни заведения или хотели ", съобщи на конференция министър председателят Юнас Гар Стьоре.



Освен това ще има по-строги правила за провеждането на публични събития, както и за културния живот, развлекателните действия и други.

Мерките са ориентирани към обстановки, при които се счита, че има огромен риск от предаване на вируса и доста хора може да се заразят за малко време, добави министърката на опазването на здравето Ингвилд Херкол.

Причината за стягането на ограниченията е обвързвана с огромното безпокойствие от разпространяването на Омикрон.

По последни данни на Норвежкия здравен институт от през днешния ден до момента в скандинавската страна са открити 1176 случая на заразяване с новия коронавирусен вид.

Тези, които са наранени от ограниченията, още веднъж ще получат финансова поддръжка от държавното управление, разгласи министърът на финансите Трюгве Шлагсволд Ведум.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР