В нито едно от големите села в област Велико Търново,

...
В нито едно от големите села в област Велико Търново,
Коментари Харесай

В големите великотърновски села не е проведено демонстрационно гласуване

В нито едно от огромните села в област Велико Търново, където в неделя ще се гласоподава единствено с машини, не е извършено демонстрационно гласоподаване с тестовите устройства. По данни на Районната изборна комисия в десетте общински центъра в района с машините са се пробвали не повече от 0,5% от гласоподавателите. 

От над 210 000 гласоподаватели в Четвърти многомандатен изборен регион Велико Търново в пробния машинен избор се включиха не повече от 1500 жители, уточни ръководителят на Районната изборна комисия Николай Илиев и разясни за компликациите, които срещат гласоподавателите: 

„ По-възрастните хора просто не смеят да допрян машината или, докосвайки я, го вършат по подобен метод, че една ли не тя всеки миг ще се счупи или ще гръмне. Най-честите проблеми са с слагането на картата в самата машина. Указали сме на комисиите да дават инструкции в тази тенденция “. 

За 900-те гласоподаватели в село Майско, където ще се гласоподава единствено машинно, образование не беше извършено и хората са обезпокоени: 

„ Някой ще ни упъти по какъв начин да вършим, другояче не може “. „ Не мога да върша с машина “.  

В област Велико Търново с машини ще се гласоподава в 312 секции, които са 75 % от всички секции. В 15 от секциите ще има по две машини.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР