В никакъв случай не сме разочаровани. Нещата отидоха много надалеч,

...
В никакъв случай не сме разочаровани. Нещата отидоха много надалеч,
Коментари Харесай

Плевнелиев за ``Фолксваген``: Не сме разочаровани, тръгваме си усмихнати


В никакъв случай не сме разочаровани. Нещата отидоха доста далеко, научихме доста, влязохме в международните стопански вести с договарянията за завода, което също не е малко. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният президент на България Росен Плевнелиев по отношение на решението на ''Фолксваген'' да избере Турция за новия си цех.

,,През цялото време работихме. Българското държавно управление направи невъзможното, с цел да можем да дадем една страхотна оферта и по този метод се научихме да даваме атрактивни предложения. Пак споделям – направихме и невъзможното, само че участвахме в съревнование без правила и без съвсем никаква бистрота. Бих споделил, че тичахме в разнообразни писти, тъй като ние спазвахме разпоредбите на Европейски Съюз, а Турция – не'', добави Плевнелиев.

,,Управителният съвет на ''Фолксваген'' взе преждевременно решение, тъй като той разсъждава краткосрочно. Лобистите на Турция са ясни, те са на всички места, само че кои са лобистите на България? Това сме ние – вършим го със сърце, без пари и по разпоредбите. Така че нямаме никакви мотиви да се сме разочаровани или да се тормозим. Тръгваме си усмихнати и въодушевени. Но е значимо да се знае, че този въпрос беше доста политически и се веселя, че в Европейския парламент схващат това. Да не приказваме, че сега в Турция има немски публицисти по пандизите без съд и присъда'', разяснява още някогашният държавен глава.

,,България би трябвало да поддържа Северна Македония за участие в Европейски Съюз и НАТО. В момента президента Радев няма систематичен метод, няма и негови поредни изявления по тази тематика. Единственото, което направи, бе да оплюе Договора за другарство и добросъседство, резултатите от който са забележими и те са главният пиедестал за позитивната смяна, която към този момент е налице. Трябва корав, само че еластичен метод, в който тактиките да си говорят'', изясни Росен Плевнелиев.

,,Мога да кажа, че с Цветан Цветанов имахме мъжки и коректи връзки. И двамата сме ярки представители на проатлантическото придвижване на България. Уважавам всичко, което той е направил в тази тенденция и поддържам битката му против хибридните офанзиви, водени против България'', акцентира някогашният президент във връзка Евро-атлантическия център на Цветан Цветанов.

,,Абсолютно неприемливо е политици да се бъркат в работата на системата на правосъдие. Апелирам към всички политици да я оставят да отсъжда по съвест. Всеки опит да се работи популистки я разрушава от вътрешната страна със страшна мощ. Решението на правосъдната система е такова, каквото е и ние би трябвало да го приемем. Всичко останало би било цялостен хаос'', разяснява в умозаключение Росен Плевнелиев предварителното освобождение от пандиза на Джок Полфрийман.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР