В невъзможност сме да се състави стабилно правителство. По-стойностното е,

...
В невъзможност сме да се състави стабилно правителство. По-стойностното е,
Коментари Харесай

Цветанов: В невъзможност сме да се състави стабилно правителство

В неспособност сме да се сформира устойчиво държавно управление. По-стойностното е, в този интервал, до момента в който се проведат новите предварителни парламентарни избори, политиците да намерят някаква опция да си приказват по национални цели и да знаем кое е несъмнено и всички би трябвало да го поддържат.

Това сподели ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов в коментар на първите изборни резултати за нов парламент в студиото на „ Големия ЗАлог “ по BGonAIR.

Той даде образци с Плана за възобновяване и резистентност и с Бюджета за 2023 година

 „ Ако се одобри, че през последните няколко Народното събрание всичко става с наддаване и когато знаеш, че предстоят нови избори всеки стартира да го прави популистки. Фискалната дисциплинираност обаче би трябвало да бъде доста ясна. Важно е да има резистентност и прогнозируемост за данъчна политика и за вложенията, които се вършат “, съобщи Цветанов.

За огромно страдание и България, и евроатлантическото болшинство се употребяват повече като факсимиле, без наличие.

„ Ако погледнем какви са дейностите, се вижда, че всички го употребяват в един избирателен спор, само че никой не дава решение на водещите тематики. Когато приказваме за евроатлантическо болшинство и че сме част от мощна и обединена Европа, никой в акцията не говореше за това, което може да получи страната ни “.

Цветанов уточни Плана за възобновяване и резистентност и напомни, че декември месец страната ни би трябвало да получи 1млрд. и половина, само че това е правно обвързано.

„ С всеки избор през последните две години изборната интензивност понижава, което значи, че от 6 600 000 души, Народното събрание се съставлява от 1/3 от българските гласоподаватели, което прави невероятно да има новаторски дух “.

Цветанов посочи, че огромен проблем сега ще бъде това, че всички приказват за законодателни промени, само че знаем, че би трябвало да има квалифицирано болшинство за избор на Висш съдебен съвет, за инспекторат и то става невероятно.

Няма ли съдружно съглашение на по-широк формат от партии и да се реализира един сбит резултат от 1 200 000 – 1 300 000 гласове, тогава може да приказваме за реформаторско болшинство. 

Трябва да се регистрира за последните два избора, че се направиха опити да се лимитират следеният и корпоративният избор, посредством машинното гласоподаване.

Цветанов посочи, че България губи водаческите си позиции в сфери като IT-технологиите и даде за образец облака, който се направи за Microsoft и за Гугъл и не е над България, а над Гърция. Въпреки че България е била доста по-напред в бранша и е имало опция да бъде показано като ноу хау. „ Пропусната опция “.

Също по този начин той даде образец с „ Триморието “ и другите провокации в Европа, в които другите страни са дейни, а България седи малко настрана и не се възползваме.

В момента се усилва осигурителният предел, а се подтикват най-ниските пенсии. Защото всяка от политическите партии се стреми тъкмо към най-ниските обществени пластове и виждат този електорат като най-подкрепящ. Ще забележим несъмнено висока изборна интензивност в дребните обитаеми места, а би трябвало да се обърнем към тези, които дават опция да се образува Брутният вътрешен продукт на страната и да имаме опция да вдигнем изборната интензивност към хората, които виждат вероятност и триумф в България.

Цветанов предвижда, че ГЕРБ ще изпадне в обстановката от предишния април –  първа политическа мощ, само че в изолираност.

„ Цялата акция беше ориентирана към това да се консолидират твърдите ядра, а не да се уголемява периферията “, разяснява той. Според него партиите, за които ще стане ясно, че усилват поддръжката си са „ Възраждане “ и Движение за права и свободи. „ Възраждане “ обаче са достигнали своя пик, тъй като това не може да бъде опция на ръководство в една европейска страна.

„ В огромната си част българските гласоподаватели не излязоха да гласоподават, тъй като чакат, че ще има последващи избори “, сподели още Цветан Цветанов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР