В неделя той не можа да затвори блестящия си сезон

...
В неделя той не можа да затвори блестящия си сезон
Коментари Харесай

Интервюто с Де Лихт: Не парите ще решат моето бъдеще

В неделя той не можа да затвори блестящия си сезон със продобиване на Лигата на нациите, но на Матейс де Лихт ще му би трябвало много време, с цел да не помни тази година. След като взе премията за най-хубав млад футболист на Европа „ Голдън Бой”, изпреварвайки самия международен първенец Килиан Мбапе, и завоюва с Аякс купата и купата в Нидерландия с постигане и на полуфинал в Шампионската лига, съвсем всички грандове на Стария континент се борят за подписа му. А е едвам 19-годишен.

След като си потегли от Португалия, Де Лихт сподели вежливост, като посети екипа на „ Мундо Депортиво”, с цел да разяснява в изявление своя запаметяващ се сезон, чувствата си за сегашното и бъдещето, както и упованията си. Макар че не разкрива къде ще заиграе в последна сметка от есента, централният бранител на Аякс няма никакво терзание да дава отговор намерено на доста от дефинираните към него въпроси за Барселона, където трескаво го чакат. Видимо е обаче от отговорите му, че продължава да таи много подозрения.



- Каква равносметка си вършиме за сезона?

- Мисля, че беше ослепителен – както за мен, по този начин и за моите Аякс и Нидерландия.

- Вие сте единствено на 19 години, но съвсем всички европейски грандове към този момент се борят със зъби и нокти за Вашия автограф. Какви усеща провокира това у Вас?

- За мен това е огромна чест и изпълнена фантазия.

- Вашите съотборници в националния тим Джорджиньо Вейналдум и Дейли Блинд тези дни Ви посъветваха да следвате сърцето си, когато настъпи часът да изберете идващия си клуб. Е, какво Ви споделя сърцето?

- Все още не зная какво ми споделя то. През цялото време бях напълно концентриран върху представянето си в Аякс и националния тим. Сега по време на ваканцията си най-сетне ще мога да помисля по този въпрос и да реша какво да върша с бъдещето си.

- Кое е най-важното нещо за Вас при избора за идващия Ви тим?

- За мен най-важното е да зная, че в тима, в който ще отида, ще мога да съм в основна роля и да играя във допустимо най-вече от мачовете.



- Барса към този миг разполага с четирима отлични централни бранители: Жерард Пике, Самюел Юмтити, Клеман Лангле и обещаващия юноша Жан-Клер Тодибо. Може ли това да се окаже решаващо за Вашия избор, или пък не изпитвате никакви терзания от това да имате здрава конкуренция?

- Естествено, че Барса има огромни бранители, но аз персонално в никакъв случай не съм се плашел от конкуренцията. Съвсем разумно и обикновено е в клуб като Барселона да има съревнование за всеки един пост.

- Твърдите, че към момента не сте решил своето бъдеще и че ще употребявате ваканцията си, с цел да помислите по въпроса. Кога обаче бихте желал към този момент решението да е взето?

- Не зная по кое време ще е решен този въпрос, само че сигурно ще си взема нужното време и няма да избързвам.

- Не е ли фантазия за Вас да можете да продължите да играете дружно с приятеля си Френки де Йонг, както и с Лионел Меси, което ще се случи, в случай че изберете Барса?

- Разбира се, че ще бъде доста хубаво, само че би трябвало да виждам и това кое е най-хубавото персонално за мен.





- Кристиано Роналдо Ви помоли след мача на Португалия с Нидерландия да отидете при него в Ювентус, а Френки Ви моли да го последвате в Барса. Кого от двамата смятате да послушате в последна сметка?

- Не обръщам внимание никому. Аз би трябвало да предпочитам своя личен път.

- Много е евентуално Барса да не може да си разреши да Ви заплаща парите, предлагани Ви от други клубове, да вземем за пример Пари Сен Жермен. Може ли това да се окаже проблем за Вас, с цел да не изберете разновидността с Барселона?

- Не, парите не са казусът.

- Е, в случай че парите не са казусът и в случай че не Ви плаши конкуренцията, която можете да открие в Барса за титулярното си място, за какво към момента продължавате да мислите по офертата на клуба, а не сте подписал към този момент?

- Защото може би още не е моментът за това. Трябва да помисля добре по този въпрос и да взема решение по време на лятната си почивка, това е.
Роджер Торело, „ Мундо Депортиво”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР