В неделя милиардерът Илон Мъск обвини медиите в расизъм срещу

...
В неделя милиардерът Илон Мъск обвини медиите в расизъм срещу
Коментари Харесай

Мъск обвини медиите в расизъм срещу белите

В неделя милиардерът Илон Мъск упрекна медиите в расизъм против белите и азиатците, откакто американските вестници натириха бял създател на комикси, който направи унизителни мнения за чернокожите американци, написа " Ройтерс ".

В отговор на туитове по отношение на разногласието основният изпълнителен шеф на Teslaи Twitter сподели, че медиите от дълго време са били расистки настроени против небелите хора, само че в този момент са „ расистки настроени против белите и азиатците “.

„ Може би могат да опитат да не бъдат расисти “, написа Мъск в Туитър.

В отговор на изказване, в което се споделя, че белите жертви на полицейско принуждение получават повечемедийноотразяване спрямо чернокожите жертви, Мъск сподели, че отразяването е „ доста непропорционално за поощряване на подправени изказвания “.

Мъск не отговори незабавно на искане за коментар.

Възгледите на Мъск по обществените въпроси са от ден на ден под микроскоп, откогато той пое Twitter през октомври.

Той спори с групите за цивилен права по отношение на равнището на отбрана на Twitter против насаждащо ненавист наличие и възобновяване на някои сметки, които преди този момент бяха спрени.Някои рекламодатели напуснаха платформата заради опасения по отношение на сигурността на марката, а Twitter вкара някоинови контроли за разположението на рекламите.

Последните туитове на Мъск идват, откакто основателят на Дилбърт предложи на белите американци „ да се разграничат от чернокожите “.Адамс, карикатуристът, отговаряше на анкета на консервативния Rasmussen Reports, съгласно която 26% от чернокожите респонденти споделят, че не са съгласни с изказванието „ Добре е да си бял “.

Премахването на карикатурата не беше „ мъчно решение “, сподели на читателите си вестник Plain Dealer в Охайо в петък.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР