В неделя е обявен национален протест в 33 български града,

...
В неделя е обявен национален протест в 33 български града,
Коментари Харесай

Утре в 33 града протести заради поскъпването на горивата

В неделя е разгласен народен митинг в 33 български града, в това число и в столицата. Хората се провеждат в обществената мрежа Фейсбук, а наличие декларират стотици хиляди българи. Националният митинг на следващия ден стартира в 11.30 във всички регионални градове, като още веднъж се чакат блокади по съществени пътни артерии.
Диференцирана данъчна ставка за горива, храни и медикаменти, както и неотложно прекъсване на законопроектите за гражданската отговорност и за локалните налози и такси в частта коли, желаеха протестиращите против повишаването на живота. В националния митинг на следващия ден се включват 33 български града, в това число и столицата.

Шест претенции към държавното управление и Народното събрание сложиха протестиращите против повишаването на живота и общественото ликвидиране на българите, и дадоха период от една седмица на ръководещите. Александър Стамболийски от Националния координационен съвет на протестиращите:

„ На първо място – диференциране на данъчните ставки за горива, медикаменти и храни; неотложно прекъсване на законопроекта за „ Гражданска отговорност “ – да бъде издавана „ Гражданска отговорност “ на разположение, а не на автомобил; неотложно инспектиране на възнагражденията на народните представители и на висшите държавни чиновници, като те бъдат обвързани с минималната работна заплата; проверка на минималния застрахователен приход според от спецификата; редуциране на ненужните държавни организации и паразитни институции, които единствено вземат запас от държавния бюджет “, разгласи настояванията на протестиращите Александър Стамболийски Националния координационен съвет.

Националният митинг на следващия ден стартира в 11.30 във всички регионални градове, като още веднъж се чакат блокади по съществени пътни артерии.

„ Омръзна ли ви всеки ден да чувате по новините за следващото нарастване на цените? Омръзна ли ви да слушате по какъв начин пари се взимат и нищо повече не се случва в интерес на народа? Горивата скочиха и се чака с още да се повишат до края на годината! Факт е следващото нарастване на цената на гражданската отговорност, факт е нарастването на налога на автомобила. Присъединете се, покажете, че ви интересува ориста на всички нас, които в миналото сме имали достойнството да се назоваваме българи!” - това гласи постът в обществената мрежа, който приканва към присъединяване в митинга.

Протести през днешния ден имаше в няколко градове на страната.

Стотици протестиращи излязоха с колите си по улиците на Казанлък. Освен против високите цени на горивата, жителите изрекоха своето неодобрение и против предстоящите високи цени на наложителната застраховка " Гражданска отговорност”, заяви Нова телевизия. Те се заканиха, в случай че настояванията им не бъдат чути, да продължат с митингите.

Протестиращи през днешния ден имаше във Видин и Добрич.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР