В неделя 30 октомври от 11. 00 часа пред паметника

...
В неделя 30 октомври от 11. 00 часа пред паметника
Коментари Харесай

С ВМРО начело: Протест в Благоевград заради откриването на македонския културен клуб 

В неделя 30 октомври от 11. 00 часа пред паметника на Гоце Делчев и на мемориала на рода пред храм " Въведение Богородично ", благоевградчани излизат на митинг, проведен от Вътрешна македонска революционна организация. Поводът е разкриване на Македонския културен клуб в града, носещ името на Никола Вапцаров. Воеводите считат, че се вършат опити за основаването на средище на антибългаризма в страната ни, както и на опитите за пробутване на фракционизъм. В писмо до медиите от Вътрешна македонска революционна организация приканват всички да поддържат митинга и защитят българския интерес:
.

„ Бъдещият културен център се афишира за отбрана на правата на македонците в България и по света, а клубът носи името на Никола Вапцаров, който е разгласен от основателите за македонец. Освен това на откриването на Македонския клуб в Благоевград ще дойдат отявлени представители на антибългарски партии, които ежедневно изливат неистини и ненавист против България и те ще бъдат позволени в центъра на града. Липсата на реакция от страна на българската страна приказва единствено и само за политическо безхаберие към готвената провокация от страна на сръбските марионетки на Скопие “, сочат в позиция до медиите от Вътрешна македонска революционна организация.

" Призоваваме членовете и симпатизантите на Организацията, както и всички будни български жители, да се причислят към нас в неделя, 30 октомври в Благоевград, където да развеем българския трикольор против антибългаризма, омразата и кражбата на история, които господстват в Северна Македония от десетилетия. Вътрешна македонска революционна организация няма да допусне сърцето на Пиринска Македония да се трансформира в поле на ненавист, употребена за грозни политически цели. Националният ни интерес би трябвало да бъде предпазен, по тази причина първостепенна задача на всеки един същински българин би трябвало да бъде да пристигна в неделя в Благоевград на паметника на Георги Николов Делчев, където дружно да се противопоставим на македонизма и да защитим личните си минало, настояще и бъдеще ". „

В.Василев



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР