В небивала публична конфронтация председателят на Камарата на представителите, републиканецът

...
В небивала публична конфронтация председателят на Камарата на представителите, републиканецът
Коментари Харесай

Републиканците искат Тръмп да се откаже от предложението за вносните мита

В небивала обществена борба ръководителят на Камарата на представителите, републиканецът Пол Райън, както и други републиканци приканиха президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила да се откаже от оповестеното въвеждане на вносни мита, които съгласно тях могат да разпалят рискова комерсиална война, заяви Асошиейтед прес. Тръмп отговори: "Не се отхвърляме ".

Президентът посочи, че прилежащите Канада и Мексико няма да бъдат изключени от проектите му за специфични вносни мита върху стоманените и алуминиевите произведения. Той обаче резервира опцията да изключи дългогодишните съдружници, в случай че те се съгласят на по-изгодни условия за Съединени американски щати при договарянията за преразглеждане на Северноамериканското съглашение за свободна търговия (НАФТА).

Имахме доста неприятно съглашение с Мексико, имахме доста неприятно съглашение с Канада. То се назовава НАФТА, съобщи Тръмп.

Тръмп приказва малко откакто говорителка на Райън, който е съдружник на Тръмп, сподели, че ръководителят на Камарата на представителите е извънредно смутен, че препоръчаните мита ще провокират комерсиална война и прикани Белия дом да се откаже от този проект.

Републиканците от комисията за финансиране и вложения в Камарата на представителите разпространиха писмо, което се опълчва на проекта на Тръмп, а водачите на републиканците в Конгреса намекнаха, че може да се опитат да попречат на митата, в случай че президентът продължи да упорства да извърши проекта си, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР