В не малка степен моето отношение към министъра на вътрешните

...
В не малка степен моето отношение към министъра на вътрешните
Коментари Харесай

Н. Денков в Благоевград: Отношението ми към министъра на вътрешните работи ще се определи от това как той ще реагира на сигналите за полицейско насилие

В не дребна степен моето отношение към министъра на вътрешните работи ще се дефинира от това по какъв начин той ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско принуждение, които видяхме всички.

Това разяснява пред публицисти в Благоевград министър председателят акад. Николай Денков по отношение на митинга пред Националния стадион „ Васил Левски “ в четвъртък. Неприемливо е служители на реда в центъра на София да работят по този метод с протестиращите, разяснява министър председателят, съобщи Българска телеграфна агенция.

Огромното мнозинство от служителите на реда действаха както би трябвало, без да ползват принуждение и им благодаря, само че тези, които прилагаха принуждение, би трябвало да бъдат разследвани и осъдени, съгласно Денков.

В петък„ Продължаваме промяната – Демократична България “ желаеха оставкатана вътрешния министър Калин Стоянов поради ескалацията на напрежението по време на митинга против управлението на Българския футболен съюз. В изказване в Министерския съветДенков съобщи, че вижда „ избрана несъответстваща оценкана ситуацията от страна на министъра на вътрешните работи “.

Той обаче сподели, че ще разиска настояванията за оставката на Стоянов с вицепремиера Мария Габриел, когато тя се прибере от чужбина. Днес пред публицистите министър председателят съобщи, че към момента не е разговарял с Габриел, само че следва това да се случи в понеделник или вторник. На въпрос мъчно ли се работи в коалиция, която всеки ден желае оставки на членове на държавното управление, Денков съобщи, че е значимо дали съумяват да вземат верните решения.

Всеки, който се е захванал с политика, би трябвало да чака да има напън върху него. Мога да кажа безусловно уверено, че не съм направил никакъв компромис, който е значим за развиването на страната. Има такива опити, само че аз ги отхвърлям напълно изрично.

Примерът с дерогацията е подобен, добави той. Кой е подкупен и кой не, би трябвало да каже правосъдната система. Затова работим настойчиво за промени в правосъдната система, сподели акад. Николай Денков. Виждате, че се трансформират законите, чакаме в този момент през декември да бъде изменена и Конституцията в тази част, дано правосъдната система да си извърши нейните задания в това отношение. Иначе е доста елементарно да се лепят прилагателни, добави министър-председателят.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР