В не малка степен моето отношение към министъра на вътрешните

...
В не малка степен моето отношение към министъра на вътрешните
Коментари Харесай

Денков: Отношението ми към министър Стоянов зависи от това как ще реагира на полицейското насилие

В не дребна степен моето отношение към министъра на вътрешните работи ще се дефинира от това по какъв начин той ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско принуждение, които видяхме всички. Това разяснява пред публицисти в Благоевград министър председателят акад. Николай Денков по отношение на митинга пред Националния стадион " Васил Левски " в четвъртък, редаде Българска телеграфна агенция.

Неприемливо е служители на реда в центъра на София да работят по този метод с протестиращите, разяснява министър председателят.

Огромното мнозинство от служителите на реда действаха както би трябвало, без да ползват принуждение и им благодаря, само че тези, които прилагаха принуждение, би трябвало да бъдат разследвани и осъдени, съгласно Денков.

В петък „ Продължаваме промяната – Демократична България “ желаеха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов поради ескалацията на напрежението по време на митинга против управлението на Българския футболен съюз.

В изказване в Министерския съвет Денков съобщи, че вижда „ избрана несъответстваща оценка на ситуацията от страна на министъра на вътрешните работи “. Той обаче сподели, че ще разиска настояванията за оставката на Стоянов с вицепремиера Мария Габриел, когато тя се прибере от чужбина.

Днес пред публицистите министър председателят съобщи, че към момента не е разговарял с Габриел, само че следва това да се случи в понеделник или вторник.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР