В най-студената нощ на февруари млада жена от Варна, която

...
В най-студената нощ на февруари млада жена от Варна, която
Коментари Харесай

Как шофьорка на такси спаси мъж от измръзване

В най-студената нощ на февруари млада жена от Варна, която кара таксиметров автомобил, избави мъж в инвалидна количка от измръзване. 

Сава е диабетик и поради заболяването е ампутиран десният му крайник. Живее с инвалидна пенсия от 180 лв. и самичък се бори с компликациите. Остава без дом при започване на февруари и до момента в който търси заслон за зимата, нощува на една от централните спирки във Варна.

“Три дни се борих с институциите, с цел да схвана къде мога да отида. През това време ми изпратиха три двойки служители на реда, които едно и също ме питаха. Искаха данните ми, пък те щели да ми се обадят къде да отида…никой не ми се обади ”, споделя Сава Боснов пред Българска национална телевизия.

Така идва нощта на 11 февруари, когато температурите падат до минус осем градуса и стартира да вали сняг. В тази мразовита нощ Сава е на спирката, увит единствено с едно фино одеяло.

“Аз измръзвах. Не усещах нищо от себе си. Цялото ми яке беше обледенено, падаха люспи лед ”, споделя мъжът.

Въпреки че около спирката минават стотици хора и коли всеки ден, никой не обръща внимание на Сава. Освен Зорница, която кара такси през нощта.

“Спрях да го попитам има ли потребност от помощ, тъй като ми стана доста жалост. Беше пъклен мраз.  Аз дето за две-три минути разговарях с него, замръзнах, пък той благият беше премръзнал ”, споделя тя.

Зорница намира хотел, в който настанява Сава през нощта. Откарва го с таксито и му дава част от заработените пари, с цел да си заплати нощувката.

“Да видиш един човек в неспособност измежду нощ в два часа и да му окажеш помощ. Това момиче спря и си загуби работата цяла нощ, с цел да се занимава с мен ”, споделя Сава.

“Трябва да сме хора. Предполагам, че някой ден иска ми се върне това нещо, а може и аз да изпадна в това състояние. Не се знае ”, разяснява Зорница Емилова.

Днес Сава е настанен в Общинския подслон и ще остане там, до момента в който си откри квартира. Но постоянно ще помни непознатата Зорница и думите, които са избавили живота му: “Имате ли потребност от помощ? ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР