В “най-скоро време трябва да имаме всеобхватна информационна система, с

...
В “най-скоро време трябва да имаме всеобхватна информационна система, с
Коментари Харесай

Румен Радев: В най-скоро време трябва да имаме всеобхватна система за проследяване ценообразуването при храните


В “най-скоро време ” би трябвало да имаме всеобхватна осведомителна система, с която да бъде проследявано ценообразуването при храните, съобщи президентът Румен Радев. Действията на служебното държавно управление за инспекциите за определяне на нелоялни търговски практики, нарушавания на качеството на храните и за повече информация за ценообразуването ще доведат и до изсветляване и нормализиране на пазара, счита президентът: 

" За да имат резултат ограниченията, каквито и да са те, би трябвало да имаме една всеобхватна осведомителна система, която да наблюдава храните и тяхното ценообразуване. В момента служебното държавно управление работи интензивно за такава система и аз мисля, че нейното създаване ще даде резултат - чакам в най-скоро време, работят интензивно министерствата, организациите, това е главен приоритет и уповавам се скоро време да има ". Президентът разяснява апела на президента Стево Пендаровски България да се извини за депортирането на македонските евреи по време на Втората международна война. Интересът на Пендаровски към историята е окуражителен, само че би трябвало да се опира на политическата истина, сподели Радев, и подсети, че политиците в Северна Македония дължат на жителите си истината за тяхната лична история. 

" История, която е в десетилетна обвивка от операции и фалшификации. Истината за еврейския въпрос, истината за гоненията и репресиите над македонските българи в продължение на десетилетия. И аз имам вяра, че бъдещето на Република Северна Македония, тяхното европейско бъдеще, изисква двустранните връзки с България да бъдат освободени от идеологемите на тоталитаризма. Президентът разяснява и  концепцията за унищожаване на Паметника на Съветската войска:

" То не е за поверие, че тъкмо в разгара на предизборна акция партии - и то с големи упоритости да ръководят, вместо да излагат ясни програмни решения за проблемите на хората, ясна визия за бъдещето, те се крият в предишното. Крайно несвоевременно е в разгара на обществена рецесия, на война в съседство партиите да се крият зад паметника на руската войска. В същото време и да желаят и да го разрушат ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР