В най-скоро време Християн Пендиков, който вчера беше изписан от

...
В най-скоро време Християн Пендиков, който вчера беше изписан от
Коментари Харесай

Християн Пендиков ще получи български паспорт, временно жилище и охрана

" В най-скоро време Християн Пендиков, който през вчерашния ден беше изписан от ВМА, ще получи българско поданство ", разгласи през днешния ден външният министър Николай Милков, представен от Българска телеграфна агенция.

Министерство на външните работи ще му даде краткотрайно жилище, до момента в който обитава в България. Той се тормози за живота си, в случай че се върне в Северна Македония, по тази причина се обмисля да му бъде назначена и защита.

" Въпреки напъните да бъдат размразени връзките сред България и Северна Македония, към този момент няма триумф ", разяснява още министърът. Поети са избрани задължения по отношение на отдаването на респект към Гоце Делчев, които не са спазени от РСМ. Предстои да се проведат съвещания, на които да бъдат заложени противоречивите въпроси сред двете страни.

" Опитите за надграждане, опитите за утешение на връзките сред България и Северна Македония в действителност бяха минирани от едни съответни дейности на управляващите в Скопие. Това, несъмнено, отбелязва една нова още по-ниска точка в нашите връзки ", означи министърът.

Във връзка с изчезналия българин при земетресението в Турция, вярата е той да е измежду неидентифицираните лица, настанени в болница, сподели Николай Милков. На този стадий не е постъпило искане за съответна филантропична помощ към страната ни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР