В най-празнично време от годината всеки би искал да се

...
В най-празнично време от годината всеки би искал да се
Коментари Харесай

5 мита за кафето, в които да спрете да вярвате още сега


В най-празнично време от годината всеки би желал да се наслаждения на чаша топло кафе в уюта на дома си, заобиколен от обичаните хора. Ето за какво специалисти взеха решение да изяснят някои неправилни схващания по отношение на потреблението на кафе.

То е измежду най-обичаните питиета в целия свят, само че има публикувани вярвания, които не са правилни. Ето 5 известни мита и неправилни схващания за кафето:

Съхраняването на кафето в хладилника го прави по-дълготрайно

Фактите: Най-добре е да купите кафе, което можете да съхранявате в херметически затворен резервоар за рационален интервал от време на мрачно, хладно и изсъхнало място.

Съхраняването на кафето в ледник в действителност го излага на влага и миризми и може да докара до остаряла напитка даже в случай че зърната се съхраняват цели. Така че съхранението на студено в хладилника няма да направи кафето трайно по-дълго, а значително може да има противоположен резултат.

Трябва да употребявате вряща вода, с цел да приготвите кафето си

Фактите: Температурата на врящата вода е 100 градуса и повече, тъй че е по-добре чайникът да се остави за минута-две, защото оптималната температура на водата за подготвяне на кафе е към 95 градуса.

Ако преди малко сте сварили вода на котлона, направете пауза. Изчакайте минута-две, преди да я излеете върху утайката от кафе. Ако температурата на подготвяне на кафето надвиши 100 градуса по Целзий, има възможност кафето да придобие горчив и прегорял усет.

Препеченото до мрачно кафе има повече кофеин

Фактите: Препеченото до мрачно кафе съдържа малко по-малко кофеин от по-светло препеченото кафе. Колкото по-дълго се пекат кафените зърна, толкоз повече влага се отстранява, а с влагата се отделя и малко количество кофеин.

По-тъмно препеченото кафе има по-наситен усет заради прегорялата карамелизация на зърната, само че равнището на кофеин не се покачва.

Кафето е мощно пристрастяващо

Фактите: Пиенето на кафе се трансформира в табиет за мнозина, само че кафето не попада в категорията „ мощно пристрастяващо вещество “. Въпреки че хората повърхностно употребяват думата „ привързан “ към навика си да пият кафе, кофеинът в кафето просто не е подобен стимулант.

Бременните дами не би трябвало да пият кафе

Фактите: Данните демонстрират, че умерената консумация на кофеин - 3-4 чаши кафе, се смята за безвредна за бременни дами. Резултатите от изследвания не дават солидни доказателства, че потреблението на питиета, съдържащи кофеин, може да понижи вероятността дамата да зачене.

Експертите от „ Лаваца “ изясняват, че многочислени изследвания не са разкрили връзка сред приема на кофеин и проблемите по време на бременност или неговите негативни резултати върху изхода на бременността.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР