В най-новия випуск на магистърската програма за ръководни кадри (Executive

...
В най-новия випуск на магистърската програма за ръководни кадри (Executive
Коментари Харесай

28 магистранти от 4 страни се обучават в юбилейния випуск на Executive MBA програмата на Американския университет 

В най-новия випуск на магистърската стратегия за управителни фрагменти (Executive MBA) на Американския университет в България (АУБ) към този момент се образоват 28 студенти от България, Албания, Косово и Тайван. През актуалната 2023 година програмата отбелязва своята 20-а годишнина. През нея към този момент са минали близо 400 студенти от към 10 страни. Посрещането на випуска сложи началото на честванията за отбелязване на 20-ия празник на Executive MBA на АУБ.

Обучението се реализира в модерната база на университета в София – Център „ Илиев “, под вещото управление на преподаватели с интернационална известност. Традиционно випуските включват експерти от разнообразни сфери – произвеждане, осведомителни технологии, фармацевтика, обучение, дипломация и други Участниците получават опцията да обменят познания и да приложат наученото в своята област. В по-общ проект задачата на Executive MBA е да построява и въодушевява водачи за бизнеса и обществото в района и света.

В своето одобрение към юбилейния випуск на Executive MBA президентът на АУБ доктор Дейвид Еванс посочи още едно значително преимущество на магистратурата за управителни фрагменти. „ Силата на програмата е, че построява позитивна връзка сред хората “, сподели той и пожела на студентите да преминат на драго сърце през академичното прекарване и да извлекат оптималното от него.

Първият зам. -ректор по университетските въпроси на АУБ доктор Джей Ди Минингер акцентира изгодите от образованието по системата liberal arts и насърчи студентите да вземат участие колкото се може по-активно в образованието, като изоставен зоната си на комфорт. По думите му Executive MBA слага акцента върху работата в екип и усъвършенстването на всички умения, които ще подобрят лидерските качества на участниците. „ Става дума за обучение с присъединяване. Това, което предлагаме, е опцията да работите дружно в релационна, динамична и непредубедена среда. Информацията е нещо, до което имаме достъп; предизвикването в действителност е да участваме в тази информация “, разясни той.

Академичният шеф на магистърските стратегии в АУБ Момчил Карпузанов се спря на значимостта на човешкия капитал. „ Извън тематиките за разискване в аудиторията, това, което в действителност има значение, са взаимоотношенията, които ще осъществите. Ето за какво ние настояваме да работите в екипи и по групови планове. “

„ Записах се в EMBA програмата, тъй като търсех ново предизвикателство “, сподели Свилена Вълчева от новия випуск. „ Винаги съм знаела, че ще избера АУБ. Не мисля, че има по-добра Executive MBA стратегия в България. Днес тук е доста вълнуващо, групата наподобява доста разнородна. И това е още една причина да избера тази стратегия – желаех да се срещна с забавни хора, експерти от разнообразни сфери. Очаквам с неспокойствие обмена на познания и опит с моите състуденти и с преподавателите. “

Все повече бакалаври от АУБ не престават пътя си в Executive MBA в София: в новия випуск те са трима. Обучението завършва през май 2024 година, когато участниците ще получат своята тапия с двойна акредитация – в Европейски Съюз и в Съединени американски щати.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР