В най-мързеливото време на неделята – следобед, в социалната мрежа

...
В най-мързеливото време на неделята – следобед, в социалната мрежа
Коментари Харесай

Велико блаженство: Уж са просто хлебчета, но по средата се крие божествена изненада

В най-мързеливото време на неделята – следобяд, в обществената мрежа Facebook се появи една рецепта. И за нула време стана безспорен шлагер – и по гледания, и по лайкове, и по споделяния.
А когато разберете защо става въпрос и на вас бързо-бързо ще ви стане обичана. По няколко причина – прави се елементарно, прави се бързо, а резултатът е божествено апетитен. Първо е належащо да си снабдите с хлебчета, като във видеото. Вече ги има по огромните хранителни вериги. Разрежете хляба на половина. След това са ви нужни кашкавал (в истинската рецепта се употребява чедър, само че умерено можете да го замените с български) и моцарела. Настържете кашкавала и моцарелата и поръсете с половината количество върху основата на хляба.

СЛЕДВАЩИЯТ ЕТАЖ Е НАЙ-ОСНОВНИЯТ В ЦЯЛАТА ПОСТРОЙКА – ПУЕШКО ИЛИ ПИЛЕШКО МЕСО
Трябва ви сварено бяло месо. Нарежете го на дребни части и го насипете върху кашкавала и моцарелата. Сега идва ред на картофеното пюре. Направете един пласт върху месото с него. А по-късно изсипете останалата половина от кашкавала и моцарелата.
Накрая захлупете с другата половина от разрязания самун. В купичка разбийте зехтин, чесън, зелени билки – риган, мащерка, чубрица, сол на усет и с четка намажете върху всяко от хлебчетата. Загрейте фурната на 175 градуса и пъхнете тавичката за 20-25 минути. Извадете и изчакайте за няколко минути да се охлади, след което си отчупете едно хлебче. Насладата ще е висша. Добър вкус!

И още една рецепта за лесни домашни хлебчета от Бон Апети:
Продукти:
3 ч. ч. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
1 яйце
1 пакетче суха квас (7 г)

1/4 ч. ч. топла вода
3 с. л. краве масло
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
Начин на подготвяне:
Маята се разтваря във водата в огромна купа, прибавят се захарта, яйцето, солта и топлото мляко, в което е разтопено маслото.

Сипва се една чаша брашно и се разбърква с бъркалка, сипва се втора чаша и още веднъж се разбърква. Слага се останалото брашно и се замесва тесто.
Тестото се оставя да втаса в намазнена с олио купа, покрита с фолио за свежо предпазване, до момента в който удвои размера си.
След това се оформят 12 топки и се оставят да втасат за повторно, покрити с забрадка.

Пекат се в загрята на 175 градуса фурна за 25 минути.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР