В най-големия пакистански град от следващата седмица ще бъдат пуснати

...
В най-големия пакистански град от следващата седмица ще бъдат пуснати
Коментари Харесай

В най-големия град в Пакистан ще пуснат автобуси само за жени

В най-големия пакистански град от идната седмица ще бъдат пуснати рейсове единствено за дами, съобщи ДПА, базирайки се на локалните управляващи.

Това е стъпка, приветствана от деятелите, които се борят против издевателството над дами в това патриархално общество, отбелязва организацията. 

От 1 февруари минимум 10 рейса в розов цвят ще стартират да се движат из Карачи. Те ще транспортират работещи дами, ученички и студентки, сподели представител на районното държавно управление на провинция Синд.

Инициативата има за цел да предотврати случаите на тормоз над дами в публичния превоз, които са се нараснали напоследък. Проектът е първият по рода си в Пакистан.

Карачи е най-оживеният и оживен град в Пакистан, като популацията му надвишава 20 милиона души. Престъпленията против дами там са постоянно срещано събитие, показва Българска телеграфна агенция. 

Новите рейсове ще бъдат обслужвани единствено от дами, като се изключи водачите, които ще бъдат мъже. Правителството на провинция Синд възнамерява да усили броя на тези рейсове и те след време да се движат в целия град. 

,,Това ще способства доста за правата на дамите в Пакистан'', съобщи актрисата и правозащитничка Ифат Омар.

Това несъмнено е насърчаваща стъпка и ще помогне на дамите да се усещат в сигурност, до момента в който пътуват до работа и образователните си заведения, сподели студентката Асифа Хан, която от години пътува всекидневно из Карачи. Тя добави, че хиляди млади дами са принуждавани от консервативните си родители да пресечен своето образование и да изоставен работа, единствено тъй като няма подобаващ превоз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР