В навечерието на своя професионален празник детските хирурзи от спешния

...
В навечерието на своя професионален празник детските хирурзи от спешния
Коментари Харесай

В Пирогов извадиха 5-килограмов тумор от дете

В навечерието на своя професионален празник детските хирурзи от незабавния институт "Пирогов " отстраниха 30-сантиметров израстък, тежащ 5 кг и половина.

Интервенцията направиха завеждащия Отделението по детска коремна хирургия доктор Стефан Стоилов и неговият екип. Благодарение на 4-часовата интервенция образуванието към този момент е извадено. Отстранени са и прилежащите лимфни възли на момичето, което се възвръща обикновено, оповестиха от здравното заведение.

До интервенцията се е стигнало, откакто околните на детето забелязвали необичайно напълняване в региона на корема, продължаващо близо година. Оказва се, че момичето има овариална киста на единия яйчник, която е повишена толкоз, че изпълва цялата коремна празнина.

Детският хирург Стоилов споделя, че не е виждал толкоз огромно образувание при дете по време на своя професионален опит.

Ако положението в постоперативния интервал се резервира такова, лекарите дават обещание още през днешния ден да изведат от реанимация момичето и да го настанят в отделението, където да може да бъде с околните си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР