Вече месеци Суданските сили за бърза подкрепа (RSF), независима военна

...
Вече месеци Суданските сили за бърза подкрепа (RSF), независима военна
Коментари Харесай

Новият цикъл от зверства в Дарфур трябва да бъде спрян

Вече месеци Суданските сили за бърза поддръжка (RSF), самостоятелна военна мощ, дружно със съюзнически въоръжени групировки, обсаждат град Ел-Фашер, столица на Северен Дарфур. Ако градът падне, това евентуално ще даде началото на нова вълна от убийства. Това се случва при цялостното неявяване на Организация на обединените нации или друго интернационално или районно наличие, упълномощено да пази цивилното население там.

Силите на RSF и обвързваните с тях въоръжени групи към този момент са умъртвили хиляди хора, най-вече масалит, в ел-Генейна, Западен Дарфур и близките региони, принуждавайки повече от половин милион души, най-вече масалит, да избягат в прилежащ Чад. Рискът в този момент е, че те ще се прицелят в стотиците хиляди разселени хора, които, бягайки от насилието на други места в Дарфур, са намерили леговище в ел-Фашер.

Четейки ужасяващи нови събития в Дарфур, съзнанието ми се връща към юли 2023 година, когато моите сътрудници и аз пътувахме до източен Чад, с цел да съберем доказателства за всеобщи убийства в ел-Генейна.

В е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР