В навечерието на коледните и новогодишните празници, които са изпитание

...
В навечерието на коледните и новогодишните празници, които са изпитание
Коментари Харесай

Кои пет грешки допускаме най-често в борбата с килограмите?

В навечерието на коледните и новогодишните празници, които са тестване за положителната фигура на всяко момиче, попитахме онлайн инструкторката Руми Илиева от какви неточности най-често позволява всяка от нас в устрема си да се отърве от някой и различен непотребен кг. И ето какво ни отговори тя.

1. Суперамбициозен старт от вида „ Нищо няма да хапвам или ще упражнявам по два часа “.
И двете завършват за един-два дни, тъй като гладът е мощен, а по този начин те боли всичко от дългото трениране, че не можеш да станеш от леглото. Гладна и с болки по цялото тяло – това е единствено за бъдещи булки и абитуриентки, които са стимулирани да влязат в роклята и след това да става каквото ще. А можеш да разделиш порцията, която всекидневно ядеш, на 4 и да изядеш единствено 3 елементи. Да тренираш 10 минути. Сита и нищо не те боли – по този начин към този момент има възможност и на следващия ден да го направиш, и всеки ден в продължение на година даже.

2. Незнание какво съдържа храната.
Не съм за броенето на калории, тъй като не е естествено да смяташ непрекъснато. Аз съм за това да се храним. Обичам да хапвам, да сготвям и блаженото чувство от цялостен стомах. Но и знам какво и какъв брой хапвам. За някои хора е значимо най-малко за избран интервал да считат калории, просто с цел да осъзнаят какво ядат.Например, постоянно провокира учудване, че 1 супена лъжица зехтин е към 120 килокалории. А множеството хора наливат зехтина от бутилката и си мислят, че вършат нещо здравословно. Не е здравословно да полееш салатата с 50-100 мл зехтин – това са 500-1000 калории, и то единствено в салатата. Но и не одобрявам думата “здравословно ”, тъй като в случай че здравословното ще ти основава възприятие на виновност, това към този момент не е здравословно. Трябва вътрешна увереност, че нещо е положително за теб, съчетана с доза наслаждение (здравословен компромис), с цел да си благополучен и здрав. Не е здравословно да умираш за торта и да се лишаваш цялостен живот. Не съм за това да се тъпчем с торти, аз самата рядко хапвам, тъй като не изпитвам нужда, само че в случай че ми се яде, хапвам торта, спагети, пица и избирам да са домашни, тъй като знам какво има в тях.

3. Тестване на известни диети от вида “5 кг за 1 седмица ”.
Много хора имат вяра в това. За колкото време са качени 5 кг, за почти толкоз време ще бъдат свалени. Както не сте напълнели за една седмица, по този начин и няма да отслабнете за толкоз. Няма значение какво споделя колежката и в коя диета се кълне. Не се отслабва с магическа пръчка. Иска се непрекъсната работа.

4. Убеждението, че можеш да ядеш от всичко по доста и единствено с тренировки да компенсираш.
Някои хора си мислят, че могат да ядат каквото си желаят и с тренировки да изгорят изяденото. По принцип е допустимо, само че единствено в случай че упражняват по през целия ден, като професионални спортисти. Факт е, че спортът обезврежда до избрана степен неприятното влияние на храната върху здравето. Но с тренировки се горят толкоз малко калории, че е смешно. С 5 минути подготовка се горят несъмнено под 50 калории (трудно е да се каже тъкмо колко). Трябва да се спортува не просто тъй като по този начин се горят калории, а тъй като спортът е извънредно значим за здравето ни, за живота ни. Когато задачата е намаляване, резултатът е доста по-добър, когато спортът се комбинира с хранителен режим.

5. Убеждението, че с избрани извършения се горят мазнини тъкмо в проблематичната зона.
С коремни преси не се горят мазнини от корема, а се упражняват мускулите на корема. Мазнини и мускули са друго нещо. Когато правим физическа активност, вършим го с мускулите си, а не с мазнините. Горенето на мазнини изисква да има дефицит на калории, с цел да стартира тялото да употребява запасите си. А дефицит на калории се реализира, като се яде по-малко или като се тренира по през целия ден. Второто съгласно мен е невероятно – нали се чудим по какъв начин да се мотивираме даже за 5-10 минути извършения? Така че остава да понижим храната, а тренировките са, с цел да сме здрави, което е неизменима част от щастието.

Напомняме ви, че продължава предизвикателство на Руми за. В продължение на три месеца тя дава, които можете да изпълнявате в домашни условия. Не ви трябват нито специфични уреди, нито доста време, нито каквито и да било средства.

Още текстове на Бела можете да прочетете в .

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР